Cobolis, pivovar, pekárna a kavárna, i z bývalého hnusného totalitního kulturáku se dá vytvořit ráj…
Největším měřítkem je tu autenticita a striktní dodržování klasických postupů. Tady máte jistotu, že bude všechno chutnat jak má. Vítejte v království jedinečného sládka Pavla Palouše…
Pavel Palouš je hodně v pohodě, a na to jaký je perfekcionista, jaké má zkušenosti a vědomosti je až neskutečně skromnej. Stále více se přesvědčuji o tom, že v tomto oboru platí, že čím větší mistr, tím skromnější člověk, a to je fakt úžasně inspirující.
Jen ve skladu sladu a šrotovně si připadáte jako na tržnici. Rozmanité druhy sladů jasně vypovídají o tom, že tady ke každému pivnímu stylu patří jen to pravé ořechové, a na to se tu zatraceně dbá…
V pivovaru okamžitě pochopíte, že i vzhledem k neobvyklé dispozici, je vše dokonale promyšlené. Hlavní část technologie je rozmístěná do písmene U a obklopuje pivovarskou šalandu / výčep, ktrerá je prosklená a technologie je z ní pěkně vidět.
Skvělej je i chlazenej sklad piva pro horní restauraci, kde funguje naprosto vychytanej systém (samozřejmě navrhoval Pavel), který bez problémů zajistí, že i na poměrně dost vzdálený výčep dopraví pivo v té nejvyšší kvalitě.
Restaurace s výtečnou kuchyní je krásně rekonstruovaná a proměnila se z totalitního hnusu v rajskou zahradu. Má hodně velkorysý prostor, kterému dominuje MEGAPÍPA s 12 kohouty, úplná nádhera. Už aby bylo zase normálně otevřeno, momentálně jede výdejní okénko…
Produkce pivovaru se vyznačuje vysokou kvalitou a obsahuje prakticky všechny pivní styly. Jak jsem výše zmínil, dbá se zde na totální autenticitu a původní chuťovou vyváženost.
Takže doporučujeme, domluvte si prohlídku, kterou si můžete objednat na webu pivovaru s ochutnávkou, nebudete litovat, to Vám garantujeme…
Pavle díky za milé přijetí a skvělou ochutnávku a totální průlet vaší úžasnou nabídkou.
Rozhovor s Pavlem Paloušem momentálně připravujeme, bude publikován v příštích dnech…
Roman Hošťák
Pivovaři.cz