Pomoc hospodám, Plzeňský Prazdroj jim zdarma vymění veškeré prošlé pivo za čerstvé

Pivovar Plzeňský Prazdroj se zavázal, že hospodám stejně jako na jaře zdarma vymění veškeré prošlé pivo za čerstvé a zlikviduje jej na vlastní náklady. Další finanční úlevou pro hospodské je také odložení splatnost veškerých faktur až na období po koronaviru.


„Ten, kdo nyní funguje, tak může generovat příjmy a za pivo zaplatí až poté, co se život dostane zpět do normálu,“ říká obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz. Majitelům a provozovatelům restaurací a hospod poskytuje poradenství, jak získat prostředky z programů státní podpory. „Budeme se také snažit přispět k tomu, aby byly hospody ještě čistším a bezpečnějším místem, kam se lidé nebudou bát chodit,“ dodává Tomáš Mráz.

Lidé podle něj nemusejí mít obavy z toho, že by teď pivo v hospodách nemělo ty nejlepší parametry. Prazdroj totiž výrazně posílil prodeje menších balení sudů o objemech 15 a 30 litrů. „Hospody, které fungují, teď logicky preferují menší sudy, aby pivo zvládly i při stávajícím nižším zájmu prodat v bezvadné kvalitě. Menší sud je rychleji pryč a pivo v něm je tak stále čerstvé. Patnáctilitrové sudy se nyní podílí na prodejích piva do hospod z jedné pětiny, zatímco běžně to jsou zhruba jen dvě procenta. Třicetilitrové sudy pak tvoří dvě pětiny prodejů, loni v tuto dobu to bylo zhruba dvacet procent,“ doplňuje Tomáš Mráz.

Prodej čepovaného piva z okénka nabízí podle aktuálních dat Plzeňského Prazdroje zhruba jedenáct procent hospod, do kterých běžně dodává svá piva. Hospodští, kteří sudové pivo mají i nadále v nabídce, přitom prodají téměř polovinu toho, co v běžném provozu před rokem.

„Naše celkové prodeje sudového piva v hospodách se za první tři týdny, kdy musely být podniky uzavřené, snížily na pět procent ve srovnání se stejným obdobím loni. Aktuálně přitom funguje zhruba 11 procent restaurací a hospod, kam dodáváme naše piva. Z toho je patrné, že přes výdejová okénka prodají 45 procent čepovaného piva v porovnání s loňskem. To sice není důvod k velkým oslavám, ale znamená to, že hospodám, které se snaží fungovat, toto množství pomáhá zajistit alespoň část hotovosti, kterou tak nutně potřebují,“ říká Mráz.

Prazdroj se snaží motivovat i samotné návštěvníky hospod, aby chodili pro jídlo a pití a tím pomohli provozovnám přežít. „Aktuálně například rozvážíme do otevřených podniků zdarma třetinkové lahve piva Excelent, aby je mohli hospodští dávat třeba k jídlu. Věříme, že i takovéto menší aktivity přilákají pozornost lidí, kteří podpoří svou oblíbenou hospodu,“ doplnil obchodní ředitel pivovaru.

Zdroj: https://plzenska.drbna.cz/ | Autoři Richard Beneš | Foto: Plzeňský Prazdroj


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!