Němý medvěd pivo díky podpoře zákazníků vylévat nemusí

„Naštěstí pivo vylévat nemusíme,“ říká Martin Medek z Němého medvěda, mělnického pivovaru, kterému prý základna příznivců ze širokého okolí v těžké době druhé koronavirové vlny fandí. „Zákazníci o pivo stojí, a tak ho stále vaříme,“ dodává s tím, že v poslední době jen lehce snížili produkci.


Pivovary jsou v nouzovém stavu odkázány především na to, zda si lidé pivo nechají dovézt domů nebo si pro něj sami přijdou. Výhodou Němého medvěda jsou vlastní restaurace, kde k jídlu z okénka mohou zákazníkům nabídnout i pivo. „Snažíme se nabízet například rodinná menu, která lidem ušetří práci o víkendech, od předkrmu až po dezert – a pivo k tomu,“ vysvětluje Medek, jak pivovary v současné době bojují o přežití.

U otázky, jak dlouho si dovede představit v době plné omezení provoz pivovaru, Medek váhá. Hranice mezi tím, kdy ještě lze hledat náhradní řešení – a kdy už bude mít obor vážné existenční potíže, je podle něho tenká. „Máme velký tým lidí, který pro nás pracuje, dvě restaurace, pivovar. Chceme byznys zachovat, věříme tomu, že se situace vrátí do normálu,“ míní provozovatel pivovaru.

Byť je současná situace ekonomicky neporovnatelná s obdobím před oběma koronavirovými vlnami, nechystá se Němý medvěd zavírat. „Snažíme se přežít. Musíme. Kvůli lidem, kteří u nás pracují i kteří k nám chodí,“ podotýká Medek.

Cílem mělnického pivovaru je zachovat dobré české pivo. „My jsme na experimenty moc nebyli, dělali jsme klasická česká piva, ale nárazově i experimentální malé várky různých ochucených piv jiného stylu,“ připomíná Martin Medek.

V podobné situaci jsou i další pivovary ve středních Čechách. Vylévat pivo zatím nemuseli ani v Nymburce, kde s tím mají smutné zkušenosti z letošního jara. Hůř jsou na tom v pivovaru Hubertus Kácov na Kutnohorsku, kde už teď vědí, že budou pivo určitě vylévat. „Kolik a kdy závisí na tom, jak dlouho budou stávající opatření trvat,“ vysvětluje obchodní ředitel pivovaru Milan Kaňka.

Zdroj: https://melnicky.denik.cz/ | Autor: Jakub Šťástka | Foto: Jan Rasch


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!