Holba Horské byliny Nealko uspělo na soutěži Pivní speciál roku 2020

Pivovar Holba zvítězil se svým pivem Holba Horské byliny Nealko v nově vytvořené kategorii míchaných ochucených piv na prestižní tuzemské soutěži Pivní speciál roku 2020. Po řadě úspěchů pivovaru i na mezinárodní úrovni s tradičními pivy se tentokrát jedná o ocenění nealkoholického piva.


Do 11. ročníku soutěže CEREVISIA SPECIALIS – Pivní speciál roku přihlásilo celkem 10 pivovarů 42 vzorků. V nově vytvořené kategorii míchaná ochucená piva, která byla vyjmuta z kategorie neobvyklých piv, soutěžilo letos 6 piv. Společně ji ovládla a o první místo se podělila piva Holba Horské byliny Nealko, vyráběná v hanušovickém Pivovaru Holba, spolu s Birell Pomelo Grep.

„Z vítězství máme velkou radost, protože jde o úspěch v relativně nové, nicméně velmi perspektivní, kategorii piv. K nealkoholickým a ochuceným pivům přistupujeme stejně pečlivě jako k výrobě tradičních piv, tedy s důrazem na kvalitní lokální suroviny a propojení s přírodou našich hor – Jeseníků. Výborně to funguje i v této kategorii,“ komentoval úspěch nealkoholického piva Ing. Vladimír Zíka, ředitel Pivovaru Holba Hanušovice.

Hodnotiteli soutěžních vzorků byl dvacetičlenný degustační tým složený ze dvou komisí. Porotu tvořilo dvanáct školených degustátorů např. ze Zemědělské univerzity v Praze, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, Střední průmyslové školy potravinářských technologií Podskalská a VÚPS. Dále byla porota doplněna sládky z malých pivovarů, které dlouhodobě spolupracují se senzorickým panelem VÚPS. Pivní vzorky posuzovala také osmičlenná skupina významných osobností z oborů mimo pivovarství, které se však pivu a pivovarské problematice dlouhodobě věnují.

pivovari-pivovary-holba-horske-byliny-ilustracni-2020
pivovari-pivovary-holba-horske-byliny-ilustracni-2020

Zdroj: http://www.holba.cz/


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!