NOMÁD ZAŘÍKÁVAČ CHMELE DOUBLE IPA

Skvělé společné dílo podle receptury sládka a zakladatele pivovaru Nomád Jana Kočky a pivovaru Permon. Rozhodně nepřehánět s konzumací na jedno posezení, jinak budete zaříkávače potřebovat spíše druhý den po ránu, pokud jich dáte víc jak 4…


Jak již z trefného názvu vyplývá, tady nepůjde o nápoj pro nějaké slečinky nebo měkejše. Zaříkávač chmele je brutální DOUBLE IPA se stupňovitost 17,5° a obsahem alkoholu 7,5 %, ale co je největší masakr hodnota IBU (International Bitterness Units), která se zastavila na rovné stovečce, prostě žádnej air koňak.

Jen pro srovnání:

Plzeňský Prazdroj Pilsner Urquell, hodnota IBU 35
Budvar 33, hodnota IBU 33,
a jakože nejvíc hořký Radegast Ratar má IBU 50

Ale pozor, tady nejsme jen na závodech v hořkosti, protože Zaříkávač chmele není pouze o hodnotě IBU, jedná se totiž o skvěle vyladěný, hutný, svrchně kvašený speciál plné chuti s krásnou měděnou barvou a pevnou pěnou.

Jemný říz doplňuje dominantní citrusové aroma s hutnou sladovou chutí, do které perfektně zapadne již zmíněná vyšší hořkost a jemně pikantní nádech koření.

ZAŘÍKÁVAČ CHMELE DOUBLE IPA je chmelený čtyřmi druhy chmelu odrůd Amarilo, Kaskade, Centenial a Kolumbus kdy se údajně používá chmele kolem 11 kg na várku.

A jak uvádí sládek a zakladatel pivovaru Nomád Jan Kočka na etiketě tohoto přísného díla:

„Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.“

Za nás (Pivovaři.cz) si s tím poradil víc než dobře, rozhodně doporučujeme…

Popis:

STYL: Double IPA

ALK: 7,5%

IBU: 100

Pivovaři.cz


nomad-zarikavac-chmele

pivovar-nomad-testovaci-sada

pivovar-nomad-varna

pivovar-nomad-vycep


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!