Proudíme s Proudem a necháme se unášet. Jak dva totální nadšenci vedou experimentální pivovar na dvorku velkýho bráchy…

I když se nacházíte v bývalé elektrárně Plzeňského Prazdroje, tady ránu od výboje rozhodně nečekejte. Jediné, co vás tu může zasáhnout, je čistá láska k pivu.


100% nasazení je zde samozřejmostí, takže není problém zachytit paní sládkovou, jak pomáhá u plničky, když je zrovna třeba. Stále zde probíhají dokončovací práce, které se týkají spíše interiérů, navázané na další smělé plány, kterých není málo. Technologie je úplně vymazlená a jede naplno a více než minipivovar připomíná Ocelové město, což je umocněno zachováním některých prvků z bývalé éry. Monumentální je například elektrárenský velín, ten vše podtrhuje. A jak prohlásila paní sládková, „dnes se přikláníme spíše k označení experimentální pivovar než minipivovar“.

Design loga pivovaru Proud je kapitola sama pro sebe a obdivujeme odvahu, se kterou k tomu bylo přistupováno. Logo je krásně minimalistické a dokonale čisté. Název sám odkazuje na bývalou elektrárnu a k tomu, že se nachází na soutoku dvou řek Mže a Radbuzy, které proudí také.

Nejvíc na nás zapůsobila chemie, která panuje mezi Michalem Škodou, ředitelem pivovaru, a paní Lenkou Strakovou, vrchní sládkovou, parádně se doplňují. Pro nás je Lenka Straková nekorunovanou královnou českého pivovarnictví, ale jí na tom vůbec nesejde, působí na nás tak nějak nepředstíraně skromně a velmi pozitivně. Co je hlavní, jsou to dva základní kameny tohoto skvělého pivovaru, a nevíme, jestli by projekt Proud vůbec vznikl, nebýt těchto dvou nadšenců.

Zásadní je uvědomit si, že jsme na výsostném území pivovaru – ikony Plzeňského Prazdroje, kde jsou zavedena striktní pravidla pro udržování čistoty značky, která má astronomickou hodnotu. Ať se to někomu líbí, někomu ne, Plzeňský Prazdroj toho hodně dokázal a patří ke světové špičce. A nyní je na našem trhu opět první mezi velkými, má Proud.

Proto je neuvěřitelné, že prakticky na zadním dvorku tohoto kolosu, kde bývalo odkladiště nepotřebných věcí, vzniklo něco, co má potenciál strhnout pozornost celé Plzně. A pokud to půjde, tak celé republiky a následně celého světa…

Produkčně na to rozhodně mají, po naší skvělé ochutnávce můžeme deklarovat, doporučit a rádi se necháme Proudem unášet.

Pivovaři.cz

pivovar-proud-lenka-strakova-sladkova-michal-skoda-reditel-pivovari
Pivovary, Pivovaři, pivovar-proud-lenka-strakova-sladkova-michal-skoda-reditel-pivovari
 pivovar-proud-slad-pivovari
pivovar-proud-slad-pivovari
pivovar-proud-varna-pivovari
Pivovary, Pivovaři, pivovar-proud-varna-pivovari
pivovar-proud-tanky-pivovari
Pivovary, Pivovaři, pivovar-proud-tanky-pivovari
pivovar-proud-12-lezak-pivovari
Pivovary, Pivovaři, pivovar-proud-12-lezak-pivovari
pivovar-proud-12-lezak-pullitr-pivovari-1
pivovar-proud-12-lezak-pullitr-pivovari-1
pivovar-proud-plnicka-sudy-pivovari
Pivovary, Pivovaři, pivovar-proud-plnicka-sudy-pivovari
pivovar-proud-interier-elektrarna-velin-pivovari
pivovar-proud-interier-elektrarna-velin-pivovari
pivovar-proud-interier-elektrarna-technologie-pivovari
pivovar-proud-interier-elektrarna-technologie-pivovari
pivovar-proud-interier-elektrarna-technologie-02-pivovari
pivovar-proud-interier-elektrarna-technologie-02-pivovari

 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!