Dny českého piva doprovází nová kampaň

Dny českého piva posedmé a s novou kampaní. Soutěži České pivo 2019 dominuje přerovský Zubr…


Po vzoru českých vinařů a jejich úspěšně vybudované značky svatomartinského vína se před sedmi lety rozhodlo vedení Českého svazu pivovarů a sladoven vybudovat podobně silný příběh spojený s úspěšnou tradicí i přítomností českého piva. Navázali na příběh patrona českého pivovarnictví svatého Václava, rozhodli se však neslavit jen jeden večer, ale rozšířit oslavy českého piva na celý týden. Hlavně se jim ale podařilo získat pro kampaň postupně velké i menší pivovary, na kterých leží organizace oslav. Zjednodušeně řečeno: svaz připraví a hradí komunikační kampaň, svátek piva se slaví v pivovarech a jejich hospodách.

Hlavním motivem Dnů českého piva je posílit českou tradici setkávání sousedů a přátel u dobrého čepovaného piva v tradičním prostředí našich hospod a hospůdek. Řada podniků svým návštěvníkům vedle svatováclavských speciálů nabídne také kulinářské pivní menu a pestré doprovodné aktivity chystají i pivovary. Konat se budou setkání se sládky, speciální prohlídky běžně nepřístupných pivovarských prostorů a na mnoha místech akci doplní hudební program. Řada pivovarů uvařila pro Dny speciální piva, která se budou čepovat jen v jejich značkových hospodách. Ředitel Budvaru Petr Dvořák novinářům představil nefiltrovanou várku nového ležáku Budvar 33, který je podstatně více hořký než jejich klasický ležák.

Těžiště oslav značky Pilsner Urquell bude podle jeho sládka Martina Hložka v pořádání dnů se sládkem v pivovaru během týdne oslav. Ty proběhnou ve všech pivovarech Plzeňského Prazdroje. Brand Manager Staropramenu Petr Klíma informoval o nové TV kampani speciálně pro Dny českého piva, jejímž cílem je přilákat veřejnost do hospod. Napomoci tomu má speciální várka jejich extra chmelené dvanáctky. Vrcholem Dnů českého piva bude slavnost v pivovaru v den svatého Václava – ta se bude konat ve Svijanech (s naražením sudů speciálního jantarového piva DUX), v českobudějovickém Samsonu (pro Dny uvařili speciální silné pivo Bock), v Plzni i jinde. Jako komunitní slavnost se Dny rozhodl pojmout i minipivovar Cobolis v pražském Ládví, ochutnávky spojí se soutěží kapel z Prahy 8, obvodu, kde se pivovar nachází. A jeho sládek Pavel Palouš uvařil svatováclavský speciál.

Hlavní claim kampaně, která vznikla v kreativní agentuře GARP, zní: „Povstaňte, jdeme na pivo!“. Fotografem je Tomáš Třeštík. Sdělení „Povstaňte, jdeme na pivo!“ má podle Adama Veselého z agentury GARP evokovat historické spojení českého piva se svatým Václavem a pobízet k národní hrdosti. S kampaní se lze setkat v outdoorových formátech (venkovní LED obrazovky), v obchodních centrech, na Rádiu Impuls (mediální partner akce) a RockZone a dále v printových i online médiích. Kampaň na sociálních sítích (Instagram, Facebook) podporuje český herec Roman Vojtek, pořadatelé oslovili přední české influencery, učili je správně čepovat pivo a ti teď zvou své followery na sociálních sítích k návštěvě Dnů.

Na Svatováclavské slavnosti českého piva v Praze vyhlásil Český svaz pivovarů a sladoven výsledky degustační soutěže, ve které vzorky piv hodnotí odborná porota soustřeďující se na jejich senzorické vlastnosti (vzhled, barvu, chuť, vůni a texturu). Výsledky soutěže České pivo 2019 jsou každoročně považovány za důležité marketingové sdělení a jsou pivovary, které v něm zvítězí nebo se umístí na čelném místě, komunikovány v médiích a využity pro svou promotion. Letos soutěži dominoval přerovský Zubr, který podle odborníků letos uvařil nejlepší světlý ležák (dvanáctka) i světlé výčepní pivo (desítka), třetí skončil i mezi jedenáctkami. Tuto kategorii vyhrál Velkopopovický Kozel, nejlepším tmavým pivem byl vyhlášen Černovar z Rakovníka, nejlepším nealkoholickým pivem se stal Birell z Radegastu.

pivovari-pivovary-novinky-dny-ceskeho-piva-doprovazi-nova-kampan

Zdroj: https://www.mediaguru.cz/ | Autor: Aleš Hudský

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!