Nejstarší porevoluční minipivovar v Chýni teď pivo nevaří kvůli rekonstrukci

Chýně (u Prahy) 24. června (ČTK) – Vaření piva v nejstarším českém porevolučním minipivovaru v Chýni u Prahy je pozastavené. Podle Jitky Eichlerové z minipivovaru je důvodem nutná rekonstrukce a s obnovou výroby piva se počítá. Nyní už bývalý sládek chýňského minipivovaru Tomáš Mikulica ČTK řekl, že příčinou jsou spory.


O dočasné odstávce výroby piva pivovar informoval už na konci loňského roku. Rekonstrukce se má týkat technologií i přilehlých prostor. Restaurace je v provozu bez přerušení, točí pivo z Pivovaru Falkenštejn. “Sládka máme sehnaného,” řekla tento týden ČTK Eichlerová a dodala, že rekonstrukce je dlouhodobá záležitost.

Mikulica nyní působí jako sládek v Pivovaru Řeporyje. “Řeší se majetkové spory,” uvedl Mikulica k situaci v Chýni. Nevylučuje, že v případě dohody by se vrátil. V Chýni vařil mimo jiné světlou desítku a dvanáctku, polotmavou dvanáctku a tmavou čtrnáctku, k tomu sezonní speciály.

První várka piva byla v nejstarším porevolučním minipivovaru Pivovarský dvůr v Chýni u Prahy uvařena v roce 1992. Roční výstav pivovaru činil v předloni zhruba 1500 hektolitrů. Mikulica zde pracoval přibližně čtvrt století.

Minipivovary mají roční výstav do 10.000 hektolitrů, jejich popularita v ČR v posledních letech výrazně stoupá. Před 25 lety fungovala v tuzemsku jen zhruba desítka minipivovarů, dnes jich jsou stovky. Nejstarší český minipivovar je pražský pivovar U Fleků, který byl založen v roce 1499.

Zdroj: http://prumyslovaautomatizace.com/

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!