Pivní festivaly na Jihlavsku: sobota patří ochutnávkám i soutěžím

Festivaly věnující se minipivovarům se uskuteční v Telči i v Lukách nad Jihlavou.


Nádvoří Panského dvora v Telči přivítá v rámci pátého ročníku Pivního festu devět pivovarů z celé republiky, akce začíná ve dvě odpoledne. „Nebudou chybět soutěže s pivní tematikou, kuchařská show, kapely Country banda, Vzhůru a níž a Jurský park,“ uvedl za pořadatele Michal Štefl.

Návštěvníci budou mít možnost třeba i promluvit se sládkem Panského pivovaru nebo ochutnat speciality z dílny místních kuchařů.

Na festivalu může být maximálně tisíc osob a proto pořadatelé doporučují zajistit si lístky co nejdříve. U vstupu pak bude všem změřená teplota bezkontaktním teploměrem. Lidé se zvýšenou teplotou se tak na akci nedostanou.

Festival minipivovarů, ovšem pouze z Jihlavska, se bude od dvou hodin odpoledne konat také v Lukách nad Jihlavou. „Festival je koncipovaný jako akce mikroregionu Loucko,“ řekl spolupořadatel Miloš Vostrý, který také vlastní pivovar Horác.

Podle něj by návštěvnost neměla ovlivnit změna termínu jihlavského Pivního pábení ani zrušení Pirnitzfestu v Brtnici.

Akci, která se bude konat v těsné blízkosti cyklostezky, by mohlo negativně ovlivnit počasí, předpověď není příliš optimistická.

Termín se ale měnit nebude, přičemž nejde o to, že by jedenáctého července byl jakýsi pivní den. Ačkoliv se konají hned dvě podobné akce. „Myslím si, že se jedná pouze o náhodu. Na druhou stranu s dobrým pivem může být svátek každý den,“ usmál se Štefl.


Pivovary a piva, která se v Lukách nad Jihlavou představí
Mad Cat Kamenice: Single Hop ALE, Mango-Piňa Coco Sour s mangem,ananasem a kokosem
Radniční pivovar Jihlava: Zikmund ležák, Bezové pšeničné
Horácký pivovar Jihlava: Jedenáctka ležák nefiltrovaný, Dvanáctka ležák filtrovaný, Třináctka Vídeňský ležák polotmavý, Radler hruška
Pivovar U sudu Jihlava: Zajda desítka nefiltrovaná, Zajda jedenáctka nefiltrovaná
Pivovar Ruprenz Uhřínovice: Desítka California Dream, Jedenáctka ležák, Třináctka Black Friday

Zdroj: https://jihlavsky.denik.cz/ | Autor: Martin Singr | Foto: archiv pivovaru


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!