Konopný polibek: německý pivovar připravil pivní mix s THC

Bavorský pivovar Oettinger připravuje novinku s názvem Hanfkiss (Konopný polibek), jež kromě 2,5 procenta alkoholu obsahuje také 0,2 procenta psychoaktivní látky THC obsažené v konopí. Na trhu má být k dipozici od července.


Německý pivovar vsadil na propojení dvou trendů v potravinářském a nápojovém průmyslu. Jednak na stále větší oblibu konopí jako přísady v potravinách a nápojích a stoupající poptávku po pivních mixech.

Nízkoalkoholický pivní mix obsahuje psychoaktivní látku THC, kvůli které je konopí považováno za drogu – marihuanu. Hanfkiss nicméně obsahuje THC v legálním množství, nepřesahující 0,2 procenta z obsahu konopí.

Marketingový ředitel bavorského pivovaru Oettinger Peter Böck věří tomu, že se konopný polibek stane hitem tohoto léta. „Konzumenti při testech byli okamžitě přesvědčeni. Tato myšlenka má potenciál,“ míní Böck.

Kromě konopného extraktu má radler obsahovat také extrakt ze zeleného čaje a dalších bylinek. Celkem má mít 2,5 procenta alkoholu. Bude se prodávat v půllitrových PET lahvích jako běžné limonády. Do prodeje má jít v červenci.

V Německu stoupá obliba pivních mixů, což je většinou napůl smíchané pivo s limonádou. Původně citrónovou. Nyní se na německém trhu prodává až 330 druhů příchutí a na trhu s pivy mají podíl sedm procent. Tržby z prodeje pivních mixů loni rostly o deset procent a tento druh „piva“ se stal nejoblíbenějším po tradičním pivu plzeňského typu a kvasnicové variantě. Za sebou nechal nealkoholická piva nebo nealkoholické radlery. Celkově se loni v Německu prodalo o půl procenta pěnivého moku více než o rok dříve.

Většina současných konopných produktů na trhu (nápoje, kosmetika, olej, mouka) obsahuje látku CBD, jež nemá psychoaktivní účinky. S pivem obsahujícím THC přišly jako první vybrané státy USA a Kanada, která loni legalizovala distribuci marihuany i pro rekreační užívání.

V České republice slaví úspěch konopný ležák Konopex 11. Na loňském ostravském Oktobeerfestu jej návštěvníci v anketě poslali na první místo. Vyrábí jej bohumínský minipivovar Skřečoňský žabák ve spolupráci s firmou Konopex, jež pořádá konopné festivaly. Nepasterizované pivo obsahuje květy konopí setého z Moravy. Má nízký obsah THC, maximálně do 0,3 procenta, ale vysoký obsah protizánětlivé látky CBD. Samotné pivo psychotropní látky neobsahuje, zdůrazňuje firma Konopex.

Zdroj: https://www.euro.cz/ | Autor: František Novák | Foto: https://www.oettinger-bier.de/hanfkiss

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!