Pivovar Zlatá kráva „Ty Krávo, a vo tom to je“…

Tohle je PUNK s jemnou duší a prověřená stálice na naší pivní scéně. A není to jen pivovar, pivní hotel, pivní wellness a milion dalších vychytávek, je to neskutečně promyšlenej koncept, kterej nadšeně bije jako jedno krásný srdce a je to cítit z každého kdo se kolem pivovaru pohybuje…


Vše co se piva týká má v rukou a pod kontrolou Žaneta Petružálková, která pochází z pivovarské rodiny a myslím, že se zde potvrzuje známé rčení, že jablko nepadlo daleko od stromu, ba naopak, tady zůstalo ještě na stromě a dokonale se to odráží na velmi vysoké úrovni produkce, která zahrnuje všechny pivní styly a je neskutečně vybalancovaná. Žanetě víc než zdatně sekunduje mladej sládek Honza Petrů.

Pivní hotel s lázněmi je dílem farmářské rodiny Sochorových, která stojí za projektem pivovaru Zlatá kráva. Pivovar je umístěn ve sklepních prostorách tohoto objektu a jeho vznik se datuje ke sklonku roku 2018. Jedná se o unikátní projekt, který je údajně teprve druhým podobným zařízením na světě.

Hosté Pivního hotelu se mohou ubytovat ve čtrnácti pokojích, kde si mohou hosté sami čepovat pivo z produkce farmářského pivovaru Zlatá kráva.

Pokoje jsou pojmenovány podle místních piv a vybrat si můžete například pokoj Plnotučný s číslem 12, Tractor IPA s číslem 14, Farm APA s číslem 11 aj…

Ve spodním patře se nacházejí pivní lázně a pivní wellness, které uspokojí až 20 návštěvníků. Ti mohou využít čtyři tři sta litrové vany s nepasterizovaným nefiltrovaným kvasnicovým pivem se solí o teplotě 36 stupňů. Plánované jsou i rašelinové koupele.

Součástí relaxačního centra je finská a parní sauna, vířivka, Kneippovy lázně, solná stěna, zážitková sprcha a relaxační místnost.

Design je koncipován do farmářského stylu s prvky piva a pivovarnictví a hodně se povedl.

Návštěvu tohoto nejen pivovaru, ale skvělého místa rozhodně doporučujeme. Rozhovor s Žanetou a Honzou připravujeme a brzy zveřejníme…

Roman Hošťák
Pivovaři.cz


Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!