Chrám chmele láká na Samce a Chrámové tmavé. Pivo by museli jinak vylít

Minipivovar v Restauraci U Orloje v Žatci si zakládá na tom, že vaří tradiční řemeslné pivo, které prodává přímo svým zákazníkům. Jenže nyní, stejně jako na jaře, je restaurace zavřená a uvařené pivo nemá kdo vypít.


Proto ho U Orloje nabízí od pátku 20. listopadu ve výdejovém okénku.

Restaurace Chrámu chmele a piva, který je městskou organizací, chce speciální nabídkou prodat co nejvíce navařeného piva spotřebitelům. Nabízená piva Žatecký Samec i Chrámové Tmavé jsou živá, nepasterizovaná, proto je jejich trvanlivost omezená. A než nechat pivo znehodnotit, je lépe ho vypít.

Žatecký Samec je vlajková loď minipivovaru U Orloje. Světlý, spodně kvašený ležák se vařil už ve 13. století a mířil ve středověku i na královský dvůr. Jde o řemeslné pivo vyráběné z lokálních surovin, tedy z místních chmelových odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Vaří se tradičním způsobem, je nefiltrované a nepasterizované, s obsahem alkoholu 4,6%, stupněm 11% a vyváženou chutí i hořkostí.

Chrámové Tmavé je nefiltrovaný, nepasterizovaný ležák. Sladové tělo tvoří kombinace čtyř druhů tmavých a světlých sladů. Ke chmelení se záměrně používá chmel s jemnou a neutrální hořkostí, tedy odrůdy Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Ležák má stupňovitost 12% a obsahuje 5,1% alkoholu.

Piva jsou proto určená pro milovníky tradičního žateckého moku i pro ty, kdo chtějí teprve ochutnat originální řemeslný ležák.

Zdroj: https://www.blesk.cz/ | Autor: Tomáš Kassal | Foto: Tomáš Kassal


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!