Guinness stahuje z prodeje své nealko. Pouhé dva týdny po uvedení na trh

Společnost Guinness stahuje z prodeje nealkoholické pivo. Důvodem jsou důvodné obavy z kontaminace nápoje. Produkt přitom firma uvedla na trh před pouhými dvěma týdny. Nápoj, na jehož receptu pracoval sládek dlouhé čtyři roky, měl být v příštím roce uvedený do hospod.


Sládek popsal stažení výrobku z trhu jako „preventivní“, ale mikrobiologická kontaminace by mohla znamenat, že některé výrobky nejsou bezpečné, uvedl portál BBC News.

Společnost uvedla, že spolupracuje se supermarkety a dalšími obchody na odstranění všech produktů z regálů. Stažení se týká pouze zákazníků ve Velké Británii. U žádných dalších nápojů firmy Guiness nebyl nalezen podobný problém.

Prodej nealkoholického nápoje byl v supermarketech 26. října zahájen s velkou slávou. Sládek na zdokonalení receptu pracoval čtyři roky. Nový stout, tedy tmavé pivo typu ALE, byl vytvořen v reakci na poptávku spotřebitelů po nízkokalorických a nealkoholických nápojích.

Vyrábí se přitom ze stejného množství vody, ječmene, chmele a droždí jako tradiční Guinness, než se alkohol odstraní metodou studené filtrace.

Pivovar na svých webových stránkách uvádí, že jeho tým „tvrdě pracuje na prošetření a určení hlavní příčiny“ kontaminace. Několik uživatelů sociálních sítí vyzvalo firmu, aby co nejdříve vydala další informace o typu kontaminace.

Nový produkt se měl jako koncept objevit v hospodách a restauracích v průběhu následujícího jara. Později v roce 2021 pak měl být uveden na trh jiných částí světa.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ | Autor: slo |  Foto: https://www.joe.ie/


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!