Hulvát to nevzdal a připravuje hulvátský ležák

V roce 2018 bratři Petr a Jan Záhorkovi z Truskovic na Strakonicku založili pivovar s úderným názvem Hulvát. Od té doby si získávali výborným pivem nejen přízeň pivařů, ale také sbírali řadu ocenění. Jejich úspěšné tažení světem piva ale zatím ukončil koronavirus.


“Žijeme a pracujeme dál, jen jsme se museli přeorientovat na prodej piva pouze v lahvích,” říká marketingový pracovník pivovaru Marek Bastl

Jaká byla vaše produkce před covidem a jak vypadá nyní?

Pokud máte na mysli podzimní vlnu infekce, tak jsme kvůli ní museli úplně zastavit produkci. Prodáváme jen pivo navařené ještě před uzavřením hospod. Nutno podotknout, že nadstandardně dlouhé ležení jeho kvalitě velmi prospívá.

Do kolika podniků (restaurace, hospody, bary, kavárny) jste své pivo dodávali?

Máme cca 40 stálých odběratelů. Především restaurace a pivotéky.

Skončily některé z nich úplně?

Logicky jsou nyní nejpostiženější vesnické hospody, které reálně nemohou přežívat na prodeji z okénka. Máme informace, že některé z nich již znovu neotevřou.

Jak se snaží Hulvát uzavření podniků přežít?

Museli jsme se rychle kompletně přeorientovat na prodej piva pouze v lahvích. Ale obecně jsou dopady podzimního lockdownu daleko větší než toho jarního. Nicméně to rozhodně nevzdáváme a intenzivně hledáme další potenciální odběratele.

Na webových stránkách máte zmínku o překvapení na Vánoce. Můžete alespoň poodhalit, o co půjde?

Něco tekutého pod stromeček pro zlepšení nálady. A jako tradičně s vysokou pitelností! Bude to prémiový hulvátský ležák z nejvybranějších surovin.

Zachraňují pivovar vaši fandové třeba nákupem trik, ale i dárkového balení v dřevěných přepravkách?

Máme ohromné štěstí, že naši fandové při nás stojí i v této těžké době. Pomáhají nám především pitím našeho piva. A za to bych jim velmi rád na tomto místě poděkoval. Už se moc těšíme, až spolu oslavíme vítězství nad COVID-19. Snad to bude co nejdříve.

Zdroj: pivovar Hulvát | Autor: Petr Škotko | Foto: pivovar Hulvát


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!