Architekti pro Vyškov navrhli funkční minipivovar i gastronomické centrum

Plány na využití areálu vyškovského pivovaru představili autoři generalu vyškovského zámku. V jeho nejstarší části doporučili zachování původní funkce v podobě menšího pivovaru s doplněním v podobě kulturně-gastronomického zařízení.


Architekti zohlednili dřívější spojení pivovarnických prostor se zámkem. Zástupci města v současnosti usilují o převedení uzavřeného pivovaru do vlastnictví města, mají za sebou už první jednání na ministerstvu zemědělství. „Město s areálem jako takovým nemělo nikdy nic společného. Rozkládá se nicméně na strategickém místě a k městu jednoznačně patří. Pochopitelně nám jeho další osud není lhostejný,“ vysvětlil vyškovský starosta Karel Jurka.

Pivovar je ve městě uzavřený už dva roky kvůli soudnímu sporu, který se podle posledních informací chýlí ke konci. Po obnově vaření piva je mezi místními poptávka. „Mám sice jinou oblíbenou pivní značku, vyškovské pivo však k Vyškovu prostě patří. Je velká škoda, že v době, kdy je po produkci malých pivovarů a lokálních potravin rostoucí poptávka, je ten náš nevyužitý,“ sdělila před časem Rovnosti Eva Kalivodová z Vyškova.

pivovari-pivovary-novinky-architekti-pro-vyskov-navrhli-funkcni-minipivovar-i-gastronomicke-centrum
Vyškovský pivovar je v současnosti uzavřený. | Foto: Deník / Jakub Dostál

Zdroj: https://vyskovsky.denik.cz/ | Autor: Jakub Dostál | Foto: Deník / Jakub Dostál


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!