Vydejte se s Holbou na pochod za barvami hor

Hanušovický Pivovar Holba se s babím létem rozloučí, jak se sluší a patří – pěší túrou do panenské přírody Rychlebských hor. Již tuto sobotu 26. září se uskuteční pochod s názvem Za barvami našich hor, který kromě pohybu na čerstvém vzduchu a pastvy pro oči přinese i zajímavý program se správným řízem.


Nedaleko města Javorník na Jesenicku se rozkládá přírodní rezervace Račí údolí, která představuje nezapomenutelnou podívanou, a právě zde se pochod Za barvami našich hor uskuteční. Začátek je naplánován mezi sobotní 8. a 10. hodinou od Restaurace ISOLDE v Račím údolí, kde zároveň i končí. Účastníky čeká 5,8 kilometru dlouhá nenáročná procházka přírodou s převýšením přívětivých 209 metrů. Pochod, který zabere přibližně 2,5 hodiny, je tak vhodný pro všechny zájemce bez ohledu na věk či fyzickou zdatnost.

„Vyznavači lehčí i náročnější turistiky mohou být překvapeni, co všechno lze v našich horách nalézt a zažít. Pivovar Holba chce podporou pochodů Za barvami našich hor přispět k tomu, aby se na zdejší přírodu upínalo více pozornosti, kterou si rozhodně zaslouží. Všichni, kteří s námi chtějí objevovat barvy zdejších hor, jsou srdečně zváni,“ říká Ing. Ondřej Hnila z Pivovaru Holba.

Romantická túra Račím údolím

Pochod má celkem čtyři zastávky. První z nich je u kaple sv. Antonína, která se nachází nedaleko pramene s pitnou vodou. Druhou štací v pořadí je vyhlídka Čertova kazatelna, kde bude k dispozici razítko, které si účastníci mohou dát do svého turistického pasu vydaného na startu. Z vyhlídky cesta pokračuje na zříceninu hradu Rychleby a posledním stanovištěm před cílem je Tančírna v Račím údolí, která se nedávno dočkala kompletní rekonstrukce a nyní hostí nejrůznější výstavy a akce. V cíli bude na účastníky čekat občerstvení včetně ryzího piva z hor Pivovaru Holba a těšit se mohou i na odpolední program se skupinou Kareta, soutěžemi a fotokoutkem.

Horalé horám

Pivovar Holba, který nedá dopustit na suroviny z domovské oblasti Jeseníků, se zároveň dlouhá léta věnuje projektům na jejich obnovu a propagaci. Pro ty, pro které je zdejší malebná příroda zatím stále ještě neprobádaným krajem, je tak pochod Za barvami našich hor ideální příležitostí. Pochod navazuje na předchozí populární výšlapy Z pramenů Jeseníků.

Poděkování Pivovaru Holba patří partnerům pochodu – Lesům ČR, Klubu českých turistů, Arcibiskupským lesům a statkům Olomouc s.r.o.

Zdroj: http://www.holba.cz/


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!