Konec největšího pivovaru? Hospody zřejmě přijdou o pivo z Uherského Brodu

Desítka Perun, jedenáctka Patriot či dvanáctka Premium. Tato piva přímo z Pivovaru Uherský Brod se zřejmě již brzy stanou nedostatkovými. Podle úterních informací z ekonomického webu Euro.cz totiž v uherskobrodském pivovaru přestali vařit pivo. Jak se ale proslýchá mezi pivními znalci, podle uherskobrodské receptury by mohli pivo vařit na jiném místě.


Z pivní mapy Slovácka má tak každopádně zmizet největší pivovar. Navíc podle mapy Pivovaru Uherský Brod, který je součástí skupiny Lobkowicz, se jeho pivo točí hned v patnácti hospodách hodonínského okresu. „Stejně jako další firmy v tomto odvětví, tak i pivovary ze skupiny Lobkowicz zaznamenaly propad v prodeji sudového piva na českém i zahraničním trhu. Situaci jsme řešili operativně a snažili se tyto dopady minimalizovat,“ uvedla pro Euro Silvie Špryňarová, manažerka Citic. Právě pod CITIC Europe Holdings, vlastněnou společností z Hongkongu, pivovary Lobkowicz spadají.

Uherskobrodský pivovar se podle poslední výroční zpráva za rok 2018 držel nad vodou. Dosáhl zisku 1,7 milionu korun, což bylo ale o šest set tisíc méně než o rok dříve. Přitom tržby se zvyšovaly z 45 milionů na téměř 48 milionů korun.

Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/ | Autor: Petr Turek | Foto: Archiv pivovaru

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!