Slavnosti svijanského piva letos nebudou

Koronaviru nakonec padly za oběť i Slavnosti svijanského piva. Na nejstarších a jedněch z největších pivních slavností v republice se letos v červenci ve Svijanském Újezdě nesejdou tisíce lidí poprvé po třiceti letech. Ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík a starostka obce Svijanský Újezd Petra Bursová oznámili, že po zvážení možných rizik v souvislosti s pandemií COVID-19 jsou nuceni letošní slavnosti zrušit. „Lidé se potřebují bavit, ale zdraví má samozřejmě absolutní přednost,“ řekl Roman Havlík.


Slavnosti svijanského piva, které již po tři desetiletí společně pořádají Pivovar Svijany a obec Svijanský, představují jeden z vrcholů léta nejen na Liberecku. Na každoroční „srdeční záležitost“ se na koupaliště ve Svijanském Újezdě sjíždějí tisíce hudby a piva milovných návštěvníků z celé republiky, aby absolvovaly nabitý hudební program a řadu doprovodných akcí pro celou rodinu. Vedle hudby se však na Slavnosti chodí především za pivem, které na nich teče plným proudem. Loni se na nich čepovalo patnáct různých svijanských piv za lidovou cenu z celkem 160 píp.

S velikou lítostí musíme ohlásit letošní 31. ročník slavností za uzavřený ještě před začátkem. Na dalších – třicátých druhých – Slavnostech se ve Svijanském Újezdě sejdeme 17. července roku 2021. Těším se, že si přitom po roční pauze dvojnásobně užijeme jejich neopakovatelnou atmosféru,“ dodal Roman Havlík.

Peníze za již prodané vstupenky bude síť  Ticketportal vracet.  Více na:

https://www.ticketportal.cz/event/SLAVNOSTI-SVIJANSKEHO-PIVA-2020

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!