Pivo z minipivovarů je zdravější, zjistili vědci. Posílí vám imunitu!

Tzv. craft beer, tedy tradiční ručně výráběné pivo zejména v minipivovarech, je zdraví prospěšné. Vyplynulo to z výsledků studie vědců z nebraské univerzity. Má přiznivý vliv na střevní mikroflóru a posiluje imunitu…


Připíjíte-li si s přáteli na zdraví, nejste daleko od pravdy. Alespoň co se týká piva. Vědci z univerzity v americké Nebrasce v rámci své studie zjistili, že dát si denně láhev tzv. craft beer je pro lidské zdraví dobré. Píše o tom britský deník Mirror.

Craft beer se dá česky nejlépe přeložit jako pivo z rukodělného pivovaru. Je vyráběné ručně a pouze ze základních surovin, aby bylo co nejkvalitnější. Většinou ho vaří minipivovary, ačkoliv to není podmínkou. Takové pivo obsahuje bakterie kyseliny mléčné, které fungují jako probiotika. Mají příznivý vliv na lidská střeva a posilují tak imunitu organismu.

Tyto bakterie obsahují také piva belgických značek, jako jsou Westmalle Tripel nebo Hoegaarden, která si našla mnoho příznivců i v Česku. Zlatavý mok s přidanými kvasnicemi obsahuje v jedné láhvi až 50 milionů probiotických bakterií. Pokud nejste příznivci zahraničních produktů, v Česku máte rovněž široký výběr – minipivovarů je tu přes 300.

Pasterizovaná a filtrovaná piva těmito vlastnostmi bohužel nedisponují. “Silnější pivo je velmi velmi zdravé,” prohlásil nizozemský bakteriolog Eric Classen. I zdravé pivo s vysokým obsahem bakterií kyseliny mléčné byste ale měli pít s mírou, varují lékaři. Doporučené maximální množství odpovídá osmi plechovkám za týden.

Zdroj: https://tn.nova.cz/| Autor: Kateřina Sejková

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!