Sdružení přátel piva pamatovalo na čestnou poličku pivovaru Bernard

Na čestnou poličku v Rodinném pivovaru Bernard přibudou další poháry a diplomy. Z vyhlašování výsledků ankety Pivo roku 2019 organizované Sdružením přátel piva, které se konalo počátkem listopadu v kongresovém sále pivovaru Zichovec, jich výrobní ředitelka Rodinného pivovaru Bernard Jana Hajníková vezla hned několik…


Do Humpolce putovala i cena, kterou lze označit za hlavní. „Náš pivovar byl Sdružením přátel piva oceněn jako pivovar roku a další ocenění získala i Kvasnicová desítka, Černý ležák a IPA,“ poukázal na oceněné počiny mluvčí humpoleckého pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Vyhlašovatel soutěže a ankety Pivo roku 2019 při této příležitosti napsal, že Rodinný pivovar Bernard vaří pivo s láskou a dlouhou tradicí a že stále rozšiřuje portfolium své produkce.

Na pomyslných stupních absolutních vítězů napříč kategoriemi najdeme hned dva „borce“ v barvách Rodinného pivovaru Bernard. Druhý skončil Bernard IPA, který jinak patří do kategorie světlých, svrchně kvašených piv, a třetí Bernard černý ležák z kategorie tmavých či polotmavých piv. „Důležité pro nás je, že oceněná piva bodují u zákazníků,“ dodal Zdeněk Mikulášek. Absolutním vítězem se pak stal Primátor Weizen, který ovládl i samotnou kategorii pšeničných piv.

Humpolecký Bernard figuruje v kompletních výsledcích ještě se zmíněnou Bernard kvasnicovou Desítkou mezi světlými výčepními pivy.

Ve výsledkové listině se z Vysočiny objevuje ještě velkomeziříčský pivovar Jelínkova vila, který se prosadil mezi nejlépe hodnocenou trojici se světlým ležákem Harrach.

Pivovary Bernard a Jelínkova vila se tak ocitly ve společnosti, kterou tvoří například Pivovar Primátor, Budějovický Budvar, Pivovar Rohozec, Klášterní pivovar Strahov nebo třeba Pivovar Zlatá kráva Nepomuk.

Anketa Sdružení přátel piva se letos konala podevětadvacáté. Piva, pivovary a pivovarské osobnosti oceňuje sdružení od roku 1990, anketa je nejstarší novodobou soutěží na českém pivním trhu. K letošním prvnímu září mělo Sdružení přátel piva 1491 registrovaných právoplatných členů.

pivovari-pivovary-novinky-sdruzeni-pratel-piva-bernard
Ocenění pro Rodinný pivovar Bernard přebírala výrobní ředitelka Jana Hajníková. | Foto: Archiv Rodinného pivovaru Bernard

Zdroj: https://pelhrimovsky.denik.cz/ | Autor: Jiří Jíra | Foto: Archiv Rodinného pivovaru Bernard

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!