Prazdroj letos směřuje k rekordní návštěvnosti pivovarů, v červnu přivítal na turistických trasách nejvíce lidí v historii

Plzeňský Prazdroj hlásí rekordní počty návštěvníků, do všech jeho pivovarů zavítalo v prvních devíti měsících letošního roku 697 tisíc lidí. Zájem byl jak o prohlídky, tak i o kulturní a společenské akce. V červnu dokonce padl absolutní měsíční rekord v počtu návštěvníků turistických tras…


„Z aktuálních čísel máme velkou radost. V prvních třech čtvrtinách letošního roku jsme překonali návštěvnost za stejné období loňského roku o 3,4 %. I na zbytek roku chystáme pro návštěvníky zajímavé akce a věříme, že i díky nim jich do našich pivovarů přijde ještě více než loni,“ říká Pavla Mášková z  Plzeňského Prazdroje.

Nejvíce lidí tradičně navštívilo plzeňský pivovar Pilsner Urquell a další turistické trasy, které Prazdroj provozuje v Plzni. Celkový počet návštěvníků tak v Plzni vzrostl oproti loňsku o 11 % na 589 tisíc. Růst byl tažený jak rostoucím zájmem o turistické trasy, tak i o další zážitkové programy, ze kterých mají největší popularitu školy čepování nebo posezení u piva na šalandě umístěné v historických sklepích. „Z akcí pro veřejnost se letos velkému zájmu těšil tradiční cyklus koncertů s názvem Léto v Prazdroji a promítání v letním kině, kam jsme i díky partnerství s karlovarským filmovým festivalem získali velmi zajímavé tituly,“ uvádí Pavla Mášková.

Tradičně největší zájem z jednotlivých tras je o prohlídku pivovaru Pilsner Urquell, kde se počet návštěvníků meziročně zvýšil o 3 %. „Tato trasa je přes den často dopředu vyprodána a volné časy nabízíme zejména v ranních a podvečerních hodinách,“ říká Pavla Mášková. Výrazně pak roste v posledních měsících zájem o prohlídky historického plzeňského podzemí s nedávno zařazenými a již velmi populárními prohlídkami pořádanými pouze za svitu baterek.

Polovinu návštěvníků plzeňského pivovaru v letošním roce tvoří tradičně Češi, na druhém místě jsou návštěvníci z Asie, zejména z Číny, Tchaj-wanu a Jižní Koreje. „Už několik let rychle roste počet turistů z Asie, celkem tvoří pětinu všech návštěvníků. Letos jsme jich přivítali již 43 000, což je dvojnásobek oproti roku 2017,“ doplňuje Pavla Mášková. Třetí nejpočetnější skupinou jsou pak s 12,5 % Němci.

Pivovar ve Velkých Popovicích letos za prvních devět měsíců letošního roku navštívilo 103 tisíc lidí, což je číslo srovnatelné s minulým rokem. Mnoho návštěvníků přicestovalo do Popovic vlakem po loni znovuotevřené železnici, která končí přímo na hranici areálu pivovaru.

Celkový počet návštěvníků v Pivovaru Radegast je letos zatím nižší než v loňském roce, je to dané především tím, že Radegast den se letos nepořádal přímo v areálu pivovaru, ale ve Frýdku-Místku a jeho návštěvnost se tak do celkových čísel nezapočítává.

prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj
prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj

Zdroj: https://www.prazdroj.cz/

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!