Pivovar otevřel nové muzeum a pivovarské nádvoří

Královský pivovar Krušovice otevřel v tomto týdnu veřejnosti pivovarské nádvoří a zcela nové muzeum. V letošním a následujícím roce pivovar investuje do rozšíření stávající plechovkové linky a rozšíření skladovacích kapacit. Řekl to Michal Rouč, ředitel Královského pivovaru Krušovice.


V rámci rekonstrukce pivovarského nádvoří došlo ke kompletní výměně povrchu, nainstalováno bylo nové osvětlení, vyměnila se kanalizace, ale opravy se rovněž dočkala fasáda budovy zámku a staticky byla zajištěna kaple, která se nachází v prostorách pivovaru.

V rámci oprav došlo také i na budovu sladovny, v níž Královský pivovar Krušovice otevírá pro návštěvníky pivovarské muzeum. K vidění v něm bude například náčiní používané v chmelařství a sladovnictví, bednářské a kovářské nástroje pro výrobu sudů, návštěvníci budou moci ochutnat nejrůznější druhy sladů či zkusit rozpoznávat vůně a zvuky, které k výrobě piva neodmyslitelně patří. Prohlídka muzea bude součástí stávající exkurzní trasy.

„Pivo se v Krušovicích vaří s láskou bez přestávky již více než 400 let a my chceme aspoň trošku historie a nadšení pro pivo předávat dále. Kromě muzea je novinkou i veřejnosti přístupné nádvoří, kam bylo možné dříve přijít pouze během placených exkurzí,“ přiblížil Michal Rouč, ředitel Královského pivovaru Krušovice.

Ten následně připomněl investice pivovaru v posledních letech. Během tří let proběhly hned dvě významné strategické investice v řádu desítek milionů korun. Jednalo se o kompletní rekonstrukci úpravny vod a také rozšíření čističky odpadních vod. Ani u toho ale pivovar nekončí, v roce 2019 a 2020 dojde ještě k rozšíření kapacity stávající plechovkové linky a rovněž k rozšíření skladovacích kapacit.

„Pivo Krušovice je oblíbené nejen v České republice, ale velmi se mu daří i za hranicemi. Jen v loňském roce objem exportu vzrostl ve srovnání s rokem předchozím o 30 procent a my děláme vše proto, aby se mu dařilo i v letech následujících,“ dodal Michal Rouč.

Zdroj: https://rakovnicky.denik.cz/ | Autor: Miroslav Elsnic | Foto: Foto: Královský pivovar Krušovice

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!