‚Nikdo z toho pivo ještě nevařil.‘ Chuť piva bude plná, sladová s jemnými stopami trávy a sena

Mendelova univerzita v Brně ve spolupráci s Pivovarem Richard uvařila další z řady výročních speciálů, kterými oslavuje společně s veřejností 100 let své historie. Na trh jde v omezeném množství a v omezeném počtu restaurací a prodejen Gregorův ležák, který je unikátní použitím sladu vyrobeného z černého nahého ječmene Nudimelanocrithon.


„Nikdo z tohoto materiálu pivo ještě nevařil. Chuť piva bude plná, sladová s jemnými stopami trávy a sena, které provází právě odrůda Nudimelanocrithon. Proto jsme zvolili nižší chmelení, abychom tyto vlastnosti zbytečně nepotlačovali,” uvedl vedoucí Ústavu technologie potravin (AF) Mendelovy univerzity v Brně Tomáš Gregor.

Specialita na pivním trhu má objem jediné várky žebětínského pivovaru, konkrétně 10hl. „K dostání je nyní v Akademické vinotéce a během týdne U Richarda na Údolní a v Žebětíně.  Jinde vzhledem k omezenému množství nebude,” uvedl Petr Kobzík, majitel Pivovaru Richard a absolvent MENDELU.

Se speciály začali výzkumníci letos. Hned ten první Ležák 1919 získal ocenění na odborné soutěži Pivex. V průběhu roku bude následovat ještě Mendelovo nealkoholické pivo, které má přiblížit aktivitu studentů na škole a jejich výzkumnou činnost. Poslední z letošní řady bude studentský speciál, který bude vycházet z iniciativy studentů. Ti budou moci navrhnout vhodné postupy, suroviny, kvasné procesy i design.

Zdroj: http://mendelu.cz/

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!