Novinku z Telče pivaři ochutnají už v létě

Pivaři budou mít už brzy příležitost ochutnat další pivo uvařené v Telči. Po Pivovaru Trojan ve městě přibude další malý pivovar. Najdete ho v Panském dvoře Telč. O to, aby lidem chutnalo, se bude starat sládek s třicetiletou praxí Marcel Hofman. Na výběr budou lidé mít několik druhů piv včetně speciálů.


„Budeme vařit nefiltrovaná a nepasterovaná piva, spodně kvašenou desítku a dvanáctistupňový ležák. Dále potom svrchně kvašené speciály typu IPA, ALE a pšeničná piva. Rádi bychom uvařili první várku koncem dubna tak, aby naši hosté mohli ochutnat naše první pivo již v průběhu druhé poloviny června letošního roku,“ řekl sládek Marcel Hofman.

Marcel Hofman se výrobě sladu a piva věnuje od roku 1986, kdy jako sladovnický učeň začínal Pivovaru Budvar a Samson. V roce 1989 nastoupil do Pivovaru Regent v Třeboni. Postupně prošel velkými i menšími pivovary v Česku, například pracoval i v Minipivovaru Pánů z Růže v Jindřichově Hradci nebo v Přátelském pivovaru Malešov. V zahraničí působí jako sládek v českém pivovaru Bašta Pilsner na Jižním Sachalinu (Ruská federace). Za své pivo již získal řadu ocenění.

„Pivovarnictví pro mě není jen prací, ale vášní a láskou. Inspiraci čerpám hlavně z české tradice a své dosavadní praxe vaření piva, a potom samozřejmě z odborných seminářů a školeních, kterých se účastním. Technologie vaření piva jde stále dopředu a je potřeba sledovat nové a moderní trendy,“ uvedl Marcel Hofman.

V současné době probíhá rekonstrukce pivovarské části budovy v areálu Panského dvora. Hotová by měla být do konce dubna. Oficiální otevření pivovaru se plánuje společně s restaurací. Pravděpodobně to bude na přelomu června a července. Nedostatku zákazníků se v Panském dvoře ani v době boomu minipivovarů nebojí.

„Jelikož je v České republice o pivo historicky velký zájem, tak je konkurence samozřejmě velmi silná a rozmanitá. Konkurenční prostředí považuji za zdravé a chápu jej pozitivně. Pokud někdo vytváří špatný produkt v jakémkoli odvětví, tak díky konkurenci na trhu dlouho nevydrží. V našem pivovaru se chystáme vytvářet výborný produkt a věříme, že se nám podaří na trhu dobře uvést a naši pozici na pivním trhu v budoucích letech upevňovat,“ vysvětlil jednatel Panského dvora Telč Michal Štefl.

Zdroj: https://jihlavsky.denik.cz/ | Autor: Zuzana Musilová | Foto: archiv PDT

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!