Z Albertu zmizí tři pivovary. Šéf Holby: Na podmínky jsme nemohli přistoupit

Moravské pivovary Holba, Zubr a Litovel ze skupiny HSK Invest nebudou od začátku dubna dodávat své výrobky do prodejen řetězce Albert v celé České republice. Podle ředitele Holby Vladimíra Zíky nemohly pivovary přistoupit na navržené obchodní podmínky.


Produkty těchto pivovarů tak lidé neseženou v Albertu ani v místech, kde se vyrábějí. V případě Holby to je na Šumpersku a Jesenicku. Jde o razantní změnu, která zasáhne nejen příznivce a konzumenty piva Holba, ale i ty, kteří přijedou do Jeseníků a Holbu si budou chtít odvézt s sebou.

Kdy přesně ke změně dojde?
Na pultech nadnárodního řetězce Albert neseženou lidé pivo Holba od prvního dubna letošního roku. Týká se to supermarketů a hypermarketů Albert v celé České republice, tedy i prodejen na Šumpersku a Jesenicku.

Proč už nebude Holba v Albertu, co k tomu vedlo?
Na tvrdé vyjednávání jsme zvyklí, ale tentokrát byly navržené obchodní podmínky byly natolik nevyvážené, že jsme na ně nemohli přistoupit.

Je důvodem cena? 
Nejen cena, jednali jsme o marketingové podpoře, letákových akcích i celé řadě věcí. Vynaložili jsme maximální úsilí pro vzájemnou shodu, ke které nakonec bohužel nedošlo. Můžeme respektovat orientaci řetězce Albert, ale současně nemůžeme jít proti vlastním zásadám a dlouhodobé strategii značky. Cíleně při výrobě našich piv používáme vybrané suroviny od místních pěstitelů a dodavatelů. Nakupujeme tradiční sladovnické ječmeny, které nám následně zpracovává sladovna v Zábřehu a chmel k nám míří od chmelařů z Tršicka.

Máme jednu obrovskou výhodu, protože tu nejkvalitnější vodu pro výrobu piva máme zajištěnu v dostatečném množství z vlastních vrtů přímo v areálu pivovaru. Dostupnost našeho piva se nám daří zvyšovat, Holba je k mání i v malých obchodech v horských obcích a i když nás to velmi mrzí bude od dubna v prodejnách Albert bohužel chybět.

Je tato situace definitivní? 
Uvidíme, budeme se určitě snažit dál jednat a přesvědčit druhou stranu, tak jako ostatní prodejní sítě, o správnosti naší filosofie, na konci které je kvalitní pivo za férovou cenu a tím pádem i spokojený zákazník.

Do jaké míry vás odchod z Albertu může postihnout? 
Distribuční výpadek se snažíme samozřejmě kompenzovat. Intenzivně připravujeme zajímavé prodejní a marketingové akce se všemi ostatními řetězci i menšími nezávislými prodejci. Posílíme také prodej v podnikové prodejně, abychom dodrželi i lokální dostupnost našeho piva.

Co je vašim největším úspěchem v posledních měsících? 
Patří k nim nárůst poptávky po našem pivu, kterou úspěšně kopírují prodeje piva Holba napříč obaly. Loni jsme na trh uvedli nové pivo Keprník s horským chmelem, které se těší mimořádné oblibě u našich příznivců.  Naše piva získala v minulém roce i v prvních měsících roku 2019 řadu ocenění na degustačních soutěžích a potvrdila tak svoji pozici v ČR i zahraničí.

Zdroj: https://www.denik.cz/ | Autor: Redakce | Foto: Archiv pivovaru Holba

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!