Sládci letos navařili 1500 litrů tohoto speciálního piva. Nyní dozrává a lidé ho budou moci ochutnat v sobotu 7. září.
„Pivo Horňák je nefiltrované, nepasterované, spodně kvašené pivo. Má světle nazlátlou barvu. Je trošku víc nachmelené, trochu více hořké a obsah alkoholu v něm je kolem pěti procent,“ popisuje vlastnosti speciálu Ladislav Sás mladší, majitel pivovaru.
Lidé budou moci pivo ochutnat právě na největší pouti v sokolovském regionu a také v pivotéce pivovaru Permon. „Je uvařené a nyní zraje v ležáckém sklepě,“ dodal Sás.
Speciály si lidé oblíbili, a malé pivovary jim proto vycházejí vstříc. V sokolovském pivovaru Permon vaří během roku několik limitovaných edic. Kromě běžné produkce se metodou spodního kvašení vyrábí ještě další pivní speciály, jako jsou například velikonoční nebo vánoční.
„Místní minipivovary vaří speciály, které vždy rád ochutnám. Líbí se mi i sběratelské edice či dárková balení piva stočeného do lahví se speciálními etiketami,“ říká pivař Radek Šejhl.