Ke slavnostem a pivu patří i dobré jídlo. V nabídce budou žebra s coleslawem, hovězí, vepřové i bezmasé burgery, domácí gulášová polévka, oblíbená plejskavice, rybí pochoutky a další dobroty.

O zábavu se postará devět kapel na dvou pódiích. Slavnosti zahájí country kapela Farmáři a po ní budou následovat kapely Pirates of the Pubs, Bílá nemoc, písničkář a frontman kapely Keks Štěpán Kojan, RockTom nebo brněnská kapela 13 Steps To Hell. Příznivci ska-punk uslyší a uvidí Žádnej Stres nebo kapelu A.T.D. Celý program uzavřou Rozjetý veverky, které jistě nenechají nikoho v klidu.

Odpoledne můžete zajít na prohlídku pivovaru, nasát zajímavosti a v soutěžích otestovat své znalosti o pivu, pivovaru, pivovarnictví, sladovně a sladovnictví. Pivovar otevíráme jen dvakrát do roka, tak si tuto jedinečnou příležitost nenechte ujít.

Pivovar Ferdinand

Benešovský pivovar Ferdinand založil roku 1897 arcivévoda František Ferdinand d’Este. Pivovar si zakládá na tradičních recepturách a vaření piva bez kompromisů. Na špičkovou kvalitu dohlíží vrchní sládek Jaroslav Lebeda. Pod jeho rukama vzniká všech deset druhů piva, které Ferdinand vaří. Od klasické desítky a jedenáctky až po speciální polotmavé pivo Sedm kulí a jedinečné bezlepkové pivo. Součástí pivovaru je ojedinělá humnová sladovna, která vyrábí slad pro vlastní potřebu. Zásobí ale rovněž další pivovary po celé České republice i zahraničí. Pivovar Ferdinand ročně vyprodukuje 2200 tun humnového sladu, uvaří více než 28 000 hektolitrů piva.

Zdroj: http://www.pivovarferdinand.cz/