Naše návštěva pivovaru Permon, aneb jak vybudovat a udržet při životě něco úžasného v místě, kde nic není (opravdu v Sokolově není lautr nic)…
Když do Sokolova, domovského města pivovaru Permon přijíždíte, tak Vás musí zákonitě napadnout, jak je vůbec možné na tomto místě přežít, natož tu podnikat, sakra, protože tady na 100% platí rčení, že kde nic není ani smrt nebere. A to není myšleno s jakoukoliv nadřazeností, bohužel se jedná o holý fakt a to ještě ke všemu pršelo…
Jenže to není zas tak úplně pravda, něco tady přece jenom je a to něco je naprosto skvělý pivovar Permon, patřící k průkopníkům našeho Craftu a zavádění nových technologií do tohoto formátu pivovarnictví. Jeho umístění do areálu kostela sv. Antonína Paduánského je samo o sobě dost zajímavé. Za zmínku stojí originální pohled na siluetu kostela přes pěkně vyrovnané sudy…
Pivovar také disponuje vlastní prodejnou se stylově koncipovaným výčepem / pivním barem a letní zahrádkou, vše je umístěno u vchodu do areálu pivovaru. Hodně milá obsluha i v této, pro všechny normální lidi neradostné době, je jen třešničkou na dortu, která Vám určitě zpříjemní nakupování a to se bohužel v době naší návštěvy nemohlo čepovat pivo. Jaká škoda, v Sokolově si bohužel místní v pivovaru pivo moc nekupují, proto se nevyplatí mít naraženo a prodávat tak třeba formou výdejního okénka…
Po prvním kontaktu s panem Michalem Sásem, jehož doménou je produkční a obchodní stránka s tím, že v dnešní době fakticky vede celý pivovar, jsem z jeho vystupování okamžitě pochopil, že se jedná o člověka, jehož zásadní filozofií je krása života a to nejen toho jeho, ale také všech, kteří se pohybují v jeho blízkosti. V pivovaru je nastaven přístup, čím spokojenější zaměstnanec, tím spokojenější šéf / majitel. Toho je dosaženo až rodinným přístupem všech, kteří jsou v tom jakkoliv zainteresováni.
Produkce pivovaru je kapitola sama pro sebe a budeme se jí dále věnovat daleko podrobněji, ale jedním slovem je DOKONALÁ. Neodpustím si ovšem v rychlosti zmínit vlajkovou loď, což je Sherpa 14% IPA, krutopřísnýho Zaříkavače chmele, kterej Vás rozseká rovnými 100 jednotkami IBU/EBU, prostě nekorunovaný král hořkosti, velký DON HABANERO CHILLI IPA 16% pro všechny kdo se toho nebojí a poctivej spodně kvašenej 12% ležák a je toho mnohem víc…
Rozhovor s Michalem Sásem momentálně připravujeme, bude publikován v příštích dnech, těšte se…
Michale, díky za skvělou prohlídku, přejeme jen to nejlepší a držíme palce, ať se Vám v této nelehké době daří…
Pivovaři.cz