Jako součást farmářského pivovaru Zlatá Kráva v Nepomuku nenápadně vyrostl skvost v podobě zážitkového Pivního hotelu s pivními lázněmi.

Pivní hotel s lázněmi je dílem farmářské rodiny Sochorových, která stojí za projektem pivovaru Zlatá kráva. Pivovar je umístěn ve sklepních prostorách tohoto objektu a jeho vznik se datuje ke sklonku roku 2018. Jedná se o unikátní projekt, který je údajně teprve druhým podobným zařízením na světě.


Hosté Pivního hotelu se mohou ubytovat ve čtrnácti pokojích. Z toho je pět rodinných apartmánů, kde si mohou hosté sami čepovat pivo z produkce farmářského pivovaru Zlatá kráva.

Pokoje jsou pojmenovány podle místních piv a vybrat si můžete například pokoj Plnotučný s číslem 12, Tractor IPA s číslem 14, Farm APA s číslem 11 aj…

Ve spodním patře se nacházejí pivní lázně a pivní wellness, které uspokojí až 20 návštěvníků. Ti mohou využít čtyři tři sta litrové vany s nepasterizovaným nefiltrovaným kvasnicovým pivem se solí o teplotě 36 stupňů. Plánované jsou i rašelinové koupele.

Součástí relaxačního centra je finská a parní sauna, vířivka, Kneippovy lázně, solná stěna, zážitková sprcha a relaxační místnost.

Design je koncipován do farmářského stylu s prvky piva a pivovarnictví.

Investice do výstavby hotelu byla cca deset milionů korun s tím, že se investorovi podařilo vyjednat dotaci ve výši 45% z celkové částky z ministerstva zemědělství na agroturistiku a na rozvoj podnikání.

Jediné co brání okamžitému otevření tohoto snu každého správného pivaře je současná nelehká COVID situace, která zásadním způsobem postihla tento segment. Zážitkový Pivní hotel je dokončen a jeho plánované slavnostní otevření bude 1. 2. 2021.

Jsme rádi, že se rodině Sochorových splnil jejich sen, který byl v plánu již při výstavbě pivovaru samotného.

Držíme palce, aby jim zážitkový Pivní hotel fungoval přinejmenším stejně dobře jako jejich farmářský pivovar Zlatá kráva.

 

Redakce pivovaři.cz


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!