Pivovar v Domažlicích vařit pivo nepřestal, nabízí ho z okénka i v lahvích

Domažlický pivovar v srpnu slavnostně po téměř čtvrt století obnovil výrobu piva. Nestačily uběhnout ani dva měsíce a v důsledku vyhlášeného nouzového stavu musel pivovar provoz razantně omezit.


Na nové nouzové podmínky se však provoz pivovaru hbitě adaptoval. Pivo rozváží odběratelům v okolí a pro místní otevřel prodejní okénko, které je v provozu už od října, kdy tak vedení pivovaru rychle reagovalo na nouzový stav.

„Na situaci v říjnu jsme reagovali poměrně rychle a našli jsme si síť odběratelů na Domažlicku. Připravené pivo jsme tedy začali prodávat v lahvích, plastových i skleněných, a také v sudech. Takže jsme žádné pivo vylévat nemuseli,“ uvádí sládek domažlického pivovaru David Bierhanzl.

Množství uvařeného piva v současných podmínkách je razantně menší, než za normálních okolností. Běžná produkce domažlického pivovaru odpovídá třem až čtyřem várkám týdně, momentálně je to jedna várka týdně. „Od vyhlášení nouzového stavu jsme navařili tři várky,“ sděluje sládek.

Mimo Domažlice si pivo mohou lidé vychutnat například i v Mrákově, Meclově, Holýšově či v Klatovech, kam se také distribuuje. Rovněž na Čerchově je možné si domažlické pivo dopřát. V Domažlicícíh si mohou zájemci pivo v lahvi zakoupit i v Pepekárně na náměstí, kam pivovar svůj pšeničný mok také dodává.

Ze standardní nabídky pivovaru momentálně chybí pouze Čerchovská jedenáctka, ale nově byl uveden polotmavý speciál Ponocný 13°. „Do dvou týdnů ještě uvedeme na trh tmavý ležák Čakan 11°,“ líčí Bierhanzl. Tyto piva budou ke koupi jak u okénka, tak i u ostatních odběratelů. Sládek pivovaru k nabídkám piva dodává, že negarantují dostupnost všech uváděných druhů piv, protože pivovar stojí především na restauraci a pivnici v areálu, kde se normálně pivo servíruje. „Prodej v lahvích a sudech je takový doplněk, navíc se každá láhev stáčí ručně, včetně lepení etiket. Máme tedy poměrně omezenou kapacitu stáčení,“ popisuje sládek.

V prosinci se lidé mohou těšit na vánoční speciál Domažlický Doppel 18°. „To už máme navařeno od září a teď zraje,“ upřesňuje sládek Bierhanzel.

pivovari-pivovary-novinky-horke-a-chutne-takove-pivo-toci-v-otevrenem-pivovaru-v-domazlicich
Slavnostní otevření pivovaru v Domažlicích. Zdroj: Deník / Petra Kůtová

Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/ | Autor: Martin Skočdopole |  Foto: Deník / Petra Kůtová


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!