Čím malé pivovary v okolí Příbrami ochutí léto?

Prázdniny jsou časem vstřebávání nových zážitků. Minipivovary z Příbrami a okolí zahájily sezonu a tradiční portfolio rozšiřují o letní nabídku piv.


Po období, které malým výrobcům piva nepřálo, se naplno rozjela jedna z důležitých pivních sezon. Pivovary prezentují své produkty na veřejných akcích, a především doplňují sortiment o novinky. Ať už o letní pivní edice, obalové inovace nebo s cílem zasáhnout srdce novomanželů také „po pivařsku“.

Pivovar Hostomice rozšíří ustálený sortiment výčepního piva, ležáku a čtrnáctistupňového tmavého Fabiána o prázdninový přídavek. „Několikrát do roka připravujeme pivo Fabián navíc. Nejbližší mohou zákazníci očekávat na přelomu července a srpna, a to letní jedenáctku,“ představil novinku hostomický pivovarník Štěpán Kříž. Pivovar také pracuje na kvalitnějším obalu pro pivo s sebou, který by nahradil PET. „PET láhev nám sice v době uzavření restaurací zachránila život, ale není to podle mého názoru pro pivo nejvhodnější obal,“ vysvětlil Štěpán Kříž.

Speciální sezonní edici již čepují v Pivovaru Podlesí – svrchně kvašený Blonde Ale nese tropickou chuť kokosu. Stabilně zákazníci ochutnají pivo Hulvát, které si z letošního Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích odneslo prvenství v soutěži Zlatá pivní pečeť v kategorii English Style Ale. „K dispozici je Thomas v pivním stylu Brut IPA. Je produkován specifickým způsobem bez zbytkového cukru a jeho chuť je tedy hodně suchá a připomíná šampaňské,“ uvedl Vít Zelenka z Pivovaru Podlesí. V nabídce nechybí Korma dark vyráběná podle starokeltské receptury mícháním tmavého piva a medoviny. „Používáme přírodní hřebečskou medovinu a výsledné pivo je dezertním zážitkem se snoubením karamelové chuti tmavého piva, medu a bylinek,“ doplnil Vít Zelenka.

Pivovar Nový Rybník se rozhodl vstoupit s novým produktem do e-commerce. „Ve spolupráci s internetovým e-shopem budeme prodávat naše pivo také v plechovkách,“ řekl ředitel pivovaru Lukáš Kordule. Pro svatební sezonu je nachystána edice svatebního piva, kdy svatebčané dostanou jako výslužku a vzpomínku na významný den speciální vydání piva Baštýř.V Pivovaru Vysoký Chlumec pokračuje výroba tradičních Lobkowiczkých speciálů, jako je ale, IPA nebo pšeničné. V jineckém Malém Jankovi je mimo klasickou nabídku na čepu např. dvanáctistupňový Summer Ale z Přeštic a polotmavá třináctka. Místní „dívčí“ pivní sestavu zastupují Blondýna z bazénu Ale (11°), My red head neboli Zrzka Ale (12°), pšeničná White Lucy (11°) a IPA Marlene (15°).

Některé „kousky“ místních minipivovarů již zákazníci neochutnají – v únoru letošního roku ukončil svou činnost sedlčanský Pivovar Krčín. Pokud bude vysoká sezonní angažovanost malých pivovarníků následována obdobnou iniciativou štamgastů, nemuselo by docházet k další redukci pivní mapy.

Zdroj: https://www.pribram.cz/ | Autor: Magdalena Rezková


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!