UHERSKÝ BROD DOVAŘIL. ČÍŇANÉ ZASTAVILI VÝROBU PIVA NA SLOVÁCKU

Potíže skupiny Lobkowicz se prohlubují. Za rozhodnutím stopnout výrobu piva stojí majitelé z čínské skupiny Citic Europe Holdings


Návrat k tradici. S tímto sloganem se slovácký pivovar Janáček v posledních letech snažil dobývat regionální trh. Jenže se to příliš nedařilo. Zřejmě i proto podnik z Uherského Brodu od roku 2015 nezveřejňuje, kolik piva vlastně vyrobil. Nejmladší dostupný údaj je šest let starý a mluví o poměrně nízkém výstavu 65 tisíc hektolitrů.

Komplikovaná situace celé skupiny Pivovary Lobkowicz a jejích jednotlivých podniků vyvrcholila před několika týdny. Varna uherskobrodského pivovaru podle zjištění týdeníku Euro vychladla. Pivo se v ní přestalo vařit. Když se redakce chtěla zeptat na okolnosti zastavení výroby Marty Huskové, mluvčí společnosti Pivovary Lobkowicz, odkázala jen na majitele z čínské skupiny Citic Europe Holdings, kteří prý za tímto a jinými strategickými rozhodnutími stojí.

„Několikaměsíční krizová opatření, která byla vládou zavedena v souvislosti s onemocněním covid-19, se samozřejmě odrazila na fungování řady podniků a segment pivovarnictví nevyjímaje,“ vysvětluje odstavení technologie Silvie Špryňarová, PR manažerka Citic. „Stejně jako další firmy v tomto odvětví, tak i pivovary ze skupiny Lobkowicz zaznamenaly propad v prodeji sudového piva na českém i zahraničním trhu. Situaci jsme řešili operativně a snažili se tyto dopady minimalizovat,“ doplňuje Špryňarová.

Vlastníci z Citic se tedy snaží vypnutí brodského pivovaru vysvětlit čínskou chřipkou a jejími důsledky. Nicméně to je v Česku poměrně unikátní přístup. Kvůli zavřeným výčepům sice všichni průmysloví výrobci omezovali produkci, ale propady v prodeji sudového piva jim částečně…

Zdroj: https://www.euro.cz/ | Autor: | Foto zdroj: Archiv pivovaru


 

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!