Jarošovský pivovar hlásí 95 procentní propad odbytu a rozjíždí

Ukázkovým příkladem toho, nakolik si svou daň vybírají protikoronavirová opatření na Slovácku jsou první zveřejněná ekonomická čísla. Hrozivý propad hlásí například Jarošovský pivovar. Jeho odbyt poklesl ze dne na den o 95%. Pivovar se po loňských zkušenostech pečlivě připravoval na začátek sezóny a má tak plný sklep piva, které teď bude velmi těžko prodávat.


Informovala o tom ředitel pivovaru Miroslav Harašta. Rozhodl se proto spustit e-shop s rozvozem zdarma ke dveřím pro zákazníky do 25 km od pivovaru. Dalším krokem bude zajištění dodávek piva i ke vzdálenějším zákazníkům.

„V současné době nedokáži odhadnout celkový dopad onemocnění COVID-19 na náš pivovar, čím jsme si jistí je to, že pivní trh, tak jak jsme jej znali a užívali si jej do března 2020, se už nevrátí. Očekávám zásadní posílení vlastních prodejních kanálů pivovarů, snížení počtu gastronomických provozoven a posílení podílu domácí konzumace. Je dost pravděpodobné, že tuto zkoušku virem neustojí i některé pivovary. Já osobně jsem optimista a věřím, že vše zle je k něčemu dobré a každá krize má svůj konec a každý konec je začátkem něčeho nového,“ uvedl Miroslav Harašta, ředitel Jarošovského pivovaru.


V roce 2019 činil výstav Jarošovského pivovaru 4.700 hektolitrů s osmi zaměstnanci. Pro letošní rok tam měli v plánu objemově růst na 5.500 hektolitrů. Počet zaměstnanců měl dosáhnout jedenácti. S každým dnem trvání preventivních opatření se tento cíl vzdaluje.

Zdroj: https://slovacky.denik.cz/ | Autor: Pavel Bohun | Foto: archiv Jarošovský pivovar

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!