Starobrno představilo tři druhy řemeslného piva

Tři druhy řemeslného piva pod značkou Starobrno Craft Beer uvedl na trh brněnský pivovar Starobrno ze skupiny Heineken. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.


Na regálech obchodů se v těchto dnech začíná objevovat India Pale Lager (IPL), American Pale Ale (APA) a ochucené višňové pivo RED.

“Ve spodně kvašeném ležáku IPL se mísí dobrá pitelnost, ležácká plnost a výraznější hořkost aromatických chmelů, které dodávají pivu lehce citrusovo-kořenitou chuť. Nefiltrované svrchně kvašené pivo APA disponuje vyšší hořkostí a kořenitě-chmelovou chutí, kterou jí dodávají hořké americké chmele. Višňový RED potěší především ty, kteří preferují segment ochucených piv,” uvedl vrchní sládek Jiří Brňovják, který je autorem receptů řemeslných piv.

Pivovar Starobrno je součástí skupiny Heineken. Jde o třetí největší českou pivovarnickou skupinou, její zisk stoupl v roce 2017 zhruba o 23 procent na 206,4 milionu korun. Tržby Heinekenu klesly podle výroční zprávy o 1,7 procenta na 3,13 miliardy korun. Výroční zprávu za rok 2018 pro Českou republiku skupina zatím nezveřejnila. Do skupiny patří kromě Starobrna i pivovary Krušovice a Velké Březno. Jednotlivé pivovary samostatné výsledky neuvádějí.

pivovari-pivovary-novinky-pivovar-starobrno-3-nova-craft-piva
Ilustrační foto: Starobrno
Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/ | Autor: ČTK | Ilustrační foto: Starobrno

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!