Začíná hlasování veřejnosti o nejsympatičtější projekt letošního programu Prazdroj lidem

Sedm veřejně prospěšných projektů získá v letošním roce finanční podporu od grantového programu Prazdroj lidem. Ode dneška až do konce prosince pak mohou lidé ve veřejném hlasování na stránkách www.prazdrojlidem.cz rozhodnout, který projekt jim přijde nejsympatičtější. Tomu připadne prémie ve výši 50 000 korun…


Odborná porota programu Prazdroj lidem vybrala ze všech přihlášených projektů sedm nejlepších, mezi které rozdělí celkem 2,4 milionu korun. Projekty jsou z různých oblastí, největší skupinu tvoří kulturní, sportovní a společenské aktivity. Některé mají dlouhodobý charakter, jako je pokračující oprava katedrály svatého Bartoloměje na náměstí Republiky, na níž Prazdroj přispívá už druhým rokem. Obnovu historického objektu plánuje i Bikeheart centrum cyklistiky, chce revitalizovat bývalou kuželkárnu u budovy Sokola ve Štruncových sadech. „Má zde vzniknout cyklokavárna a cykloopravna, což má logiku, je to významný bod v Plzni – já mu říkám plzeňská cyklistická nula, protože to je výchozí místo tří cyklistických dálkových tras. Když se tam zachrání stávající chátrající objekt, který navíc dostane smysluplnou náplň, tak to vnímám jako dobře vynaložené peníze. Byl to můj letošní favorit a potěšilo mě, že to byl favorizovaný projekt i u ostatních členů poroty,“ říká člen hodnotící komise Pavel Stelzer.

Teď může na webu www.prazdrojlidem.cz hlasovat i veřejnost a rozhodnout tak, který projekt získá navíc prémii ve výši 50 000 korun. „Letošní přihlášené projekty jsou velmi kvalitně připravené. Jsme upřímně zvědavá, který z nich se bude nejvíc líbit obyvatelům Plzně a vyberou ho ve veřejném hlasování jako nejsympatičtější,“ dodává Monika Matyáštíková, manažerka firemní odpovědnosti  Plzeňského Prazdroje.

Projekty, které letos finančně podpoří grantový program Prazdroj lidem, a o nichž se hlasuje na www.prazdrojlidem.cz:

Plzeň 2015, BLIK BLIK 2020

Šestý ročník festivalu světla a umění BLIK BLIK 2020 přichází s novým, experimentálním konceptem – poprvé se bude konat mimo širší centrum Plzně a přesouvá se kompletně do přírody. Srdcem festivalu bude zrekonstruovaný Lobezský park. Tématem festivalu je vztah člověka k přírodě a udržitelný rozvoj.

Biskupství plzeňské, Revitalizace katedrály sv. Bartoloměje v Plzni

Projekt je zaměřen na pokračování revitalizace katedrály sv. Bartoloměje v Plzni včetně rozšíření prohlídkové trasy v podkroví. Počítá se s úpravami prostoru kostela pro zvýšení komfortu návštěvníků a rozšíření prohlídkové trasy pro veřejnost. Nabídne i novou expozici v podkroví.

PaNaMo, Divadelní léto – 13. ročník

Open air divadelní festival vytváří vlastní premiérovou inscenaci, kterou zasazuje do přirozených kulis některého ze zákoutí Plzně. Spolu s novinkou festival vždy uvádí reprízy inscenace z předchozího ročníku. V roce 2020 bude nově uvedena také inscenace vznikající v rámci rezidenčního programu Divadelního léta.

 Bikeheart, Bikeheart Centrum cyklistiky

Bikeheart Centrum cyklistiky se stane hlavním kontaktním místem pro cyklisty z Plzeňského kraje i pro cykloturisty z celého světa. V areálu Sokola ve Štruncových sadech z bývalé a nyní chátrající kuželkárny bude vytvořeno místo, kde se lidé mohou informovat o trasách v okolí, vzdělávat se, účastnit se pořádaných kurzů nebo si poradit či opravit kolo.

CONEXIS, Pilsen Busking Fest 2020

Pilsen Busking Fest je festival hudebníků, akrobatů, tanečníků, kouzelníků, sochařů, malířů a dalších, zejména profesionálních umělců z České republiky i celého světa. Během festivalu se prezentuje různorodé umění přímo v ulicích Plzně. Akce se uskuteční v září 2020.

Plzeňská folklorní scéna, Folklorní festival CIOFF PLZEŇ 2020

První ročník folklorního festivalu s mezinárodní účastí proběhne v centru Plzně i na dalších místech. Na festivalu se představí nejen tuzemský, ale i zahraniční folklór. Do akce se zapojí také diváci.

Pilsner Jazz Band, Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

Pátý ročník festivalu neworleanského jazzu proběhne první srpnový víkend a účastníci se mohou těšit na šest až sedm českých a zahraničních kapel. Dvoudenní festival se uskuteční v Měšťanské besedě a bude zahájen tradičním neworleanským průvodem centrem města.

pivovari-pivovary-novinky-zacina-hlasovani-verejnosti-o-nejsympatictejsi-projekt-letosniho-programu-prazdroj-lidem

pivovari-pivovary-novinky-zacina-hlasovani-verejnosti-o-nejsympatictejsi-projekt-letosniho-programu-prazdroj-lidem-02

pivovari-pivovary-novinky-zacina-hlasovani-verejnosti-o-nejsympatictejsi-projekt-letosniho-programu-prazdroj-lidem-03

Zdroj: http://www.prazdroj.cz/

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!