Pod nejvyšší horou Evropy budou točit české pivo

V městečku Thyez v údolí savojských Alp, osm kilometrů od nejvyšší hory Evropy Mont Blanku, si budou moci návštěvníci vychutnat české pivo. O postavení minipivovaru se postará plzeňská firma, pro kterou půjde už o třiadvacátý malý pivovar v cizině…


Majitelkou nového minipivovaru je 27letá podnikatelka, jejíž otec má továrnu v Rokycanech, kde se s českým pivem setkal. V rodinném areálu pod Alpami je restaurace, rozhlasová a televizní stanice Mont Blanc a fitness centrum.

„Líbil se jim náš koncept restaurace a minipivovaru Beer Factory v centru Plzně. Mají rádi naši pivní kulturu a chtějí něco takového přivést k nim. Majitelka studovala marketing v New Yorku a má vymyšlenou propagaci,“ řekl Josef Krýsl, spolumajitel plzeňské firmy Joe’s Garage Brewery. Ta více než deset let staví a provozuje minipivovary a školí sládky.

Chtějí nejen český ležák plzeňského typu, ale také pšeničné pivo, ve Francii hodně oblíbené.

Pivovar v prvním roce vyrobí 750 hektolitrů a počítá s nárůstem na 1000 hektolitrů. Chce nabízet pivo i místním obchodům jako regionální produkt. Tyto produkty jsou v silně turistické oblasti velmi oblíbené, stejně jako řemeslná piva od malých výrobců.

Firma už postavila 12 pivovarů na Slovensku, po dvou ve Švédsku, Francii a Velké Británii. Po jednom ve Španělsku, na Ukrajině a Kypru, v Rusku a Bělorusku. Aktuální nabídky dala do Kanady, Japonska, Venezuely, Konga a také na Island.

Zdroj: https://www.novinky.cz/ | Autor: zr, ČTKPrávo

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!