V Telči uvařil v září první pivo malý pivovar v Panském dvoře

V Telči uvařil minulý měsíc první pivo nový malý pivovar, který vznikl v areálu Panský dvůr zaměřeném na pořádání různých akcí a adrenalinový sport. Pivovar teď může ročně uvařit 1200 až 1500 hektolitrů piva a má místo i pro případné rozšíření výroby, řekl sládek Marcel Hofman. Jde o druhý minipivovar v tomto městě vyhledávaném turisty kvůli památkám. Podle údajů zveřejněných na webu už v Telči asi dva roky funguje Pivovar Trojan…


Právě dokončený Panský pivovar Telč vaří pivo od 4. září. Podle sládka byl postavený místo staré budovy, která byla stržena. „V současné době máme navařený kompletně sklep a pivo nám zraje. Máme připravené čtyři druhy,“ řekl sládek. Stáčení piva plánuje na listopad, kdy by v areálu měla být otevřena restaurace. Pivo se podle Hofmana bude stáčet i do láhví.

Vznik malého pivovaru navazuje na proměnu někdejšího panského velkostatku, který naposled sloužil jako statek střední zemědělské školy, v centrum aktivit pro volný čas. Areál s pomocí evropských dotací zrekonstruovala firma PDT, otevřený je od léta 2015. Jeho součástí je i lanové centrum.

Malým pivovarům se daří

Malé pivovary rychle přibývají v celém Česku. Letos v červnu jich v ČR podle Českomoravského svazu minipivovarů bylo kolem 450. Jde o pivovary s ročním výstavem piva do 10 tisíc hektolitrů. Přibývají i na Vysočině. První byl zřejmě dalešický pivovar, kde se začalo pivo vařit v roce 2002. Dnes se dají na internetu najít nabídky dvou desítek malých výrobců piva v kraji.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/ | Autor: ČTK

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!