pivovari-pivovary-novinky-litovel-premium-dark-zvitezil-na-world-beer-awards

Je pro nás obrovským úspěchem, že Litovel Premium Dark dokázal ve své kategorii porazit silnou konkurenci sto vzorků z pěti zemí a že jej odborná porota prohlásila za nejlepší tmavý ležák na světě. Litovel Premium Dark je pivo s jemně karamelovým aroma, které získává díky praženému karamelovému a bavorskému sladu. V jeho chuti je cítit mírná chmelová hořkost s kávovým závěrem.

Soutěže World Beer Awards, v níž odborná porota každoročně posoudí tisíce piv z více než padesáti zemí, se náš pivovar zúčastnil již po několikáté. Ceny jsou udělovány od roku 2007 v devíti hlavních kategoriích od tmavých ležáků až k pivním specialitám, experimentálním nebo ochuceným pivům. Hlavní kategorie jsou dále děleny na jednotlivé podkategorie podle chuťového typu nebo, v případě hodnocení designu, podle jednotlivých formátů balení, jako je lahev nebo plechovka případně multipack.

Piva přihlášená do soutěže jsou posuzována nejprve v regionálních skupinách rozdělených podle zemí původu, z nichž porota vybírá tři medailové pozice a jednoho hlavního vítěze. Všichni absolutní vítězové poté postupují do celosvětového kola, kde je rozhodnuto o nejlepším pivu v celé kategorii.

Medaili získal také Litovel Moravan, který v kategorii světlých výčepních piv získal stříbrnou medaili. Dvojnásobný úspěch na prestižní světové degustační soutěži potvrzuje, že díky tradičním postupům, lokálním surovinám z Hané a pramenité vody z Litovelského Pomoraví i řemeslnému umu našich pivovarníků se nám daří vařit poctivé pivo, jehož jedinečnou chuť oceňují nejen naši zákazníci, ale také odborníci.

Náš pivovar tak v letošním roce získal již dvanáct medailových ocenění na domácích a zahraničních soutěžích. Piva z Hané se každoročně umísťují na předních příčkách odborných degustačních soutěžích jako je České pivo nebo PIVEX a dlouhodobě patří k absolutní špičce mezi českými pivy.

Zdroj: https://www.litovel.cz/