Grantový program Radegast lidem letos rozdělili mezi osm neziskových organizací částku 1,4 milionu korun. Všechny podpořené organizace si navíc odnesly 5 tisíc Kč na vzdělávací aktivity. Slavnostní vyhlášení a předání šeků proběhlo během oslav správně hořkého piva Radegast den ve Frýdku-Místku. Bonusovou prémii 50 000 Kč, která byla udělena na základě hlasování veřejnosti, získal Klub českých turistů za projekt s názvem Revitalizace vrcholu Lysé hory.

Projekt Hory, louky a voda organizace ČSOP Salamandr zase usiluje o zlepšení biodiverzity a stavu cenných horských luk na několika místech CHKO Beskydy. Vodní hospodářství řeší projekt Rekonstrukce hospodaření s odpadními vodami na chatě Skalka. Zvýšit povědomí lidí o významu vody v krajině, šetrném zacházení s vodními zdroji a hospodaření s dešťovou vodou chce projekt Putování s kapkou vody, který připravilo Severomoravské regionální sdružení ČSOP. Finanční podporu získali rovněž dobrovolní hasiči ze Starého Zubří, kteří chtějí v oblasti Pivčánek pomáhat se zadržováním vody v krajině.

Mezi další organizace, které získaly finanční prostředky z grantového programu, patří spolek Po Súsedsku, Zoo Ostrava a Beskydská šachová škola. Všechny podpořené organizace mají čas na realizaci projektů do 31. července 2020. Od začátku fungování program Radegast lidem již podpořil projekty za více než 35 milionů korun.