Vychází obsáhlý průvodce po minipivovarech. Zdarma k týdeníku Euro

Magazín Top české pivo 2019 je na stáncích od pondělí 20. května. Přibalený k aktuálnímu vydání týdeníku Euro.


„… k ránu, když jsem se probudila, měla jsem takovou žízeň, že jsem bosky šla pro láhev piva, vytáhla zátku a lačně jsem pila, pak jsem rozsvítila lampu, a držíc ji v prstech, chodila jsem od jednoho vepřového kousku ke druhému…“

Všichni milovníci nekonečně dlouhých vět a ušlechtilého popíjení piva rychle poznali Postřižiny od Bohumila Hrabala, jednu ze zásadních knížek všech pivovarských. Nicméně doufáme, že pro nejbližší dny či týdny se vaším nejbližším společníkem na nočním stolku nebo vedle půllitru stane jiné čtení. Výroční magazín Top české pivo 2019, který vychází společně s aktuálním vydáním týdeníku Euro.

„Jeho základem je recenze 86 minipivovarů z celé republiky. Dozvíte se tak třeba, čím nás uhranul ostravský fenomén jménem HoppyDog, jak se v budějovickém univerzitním Čtyráku vaří z chlebových kůrek nebo jak dopadl restart Krkonošského medvěda ve Vrchlabí,” popisuje Ondřej Stratilík, redaktor týdeníku Euro a autor magazínu Top české pivo 2019.

Top české pivo 2019 vychází v okamžiku, kdy startuje hlavní pivní sezona a v desítkách měst a obcí proběhnou nejrůznější přehlídky, ovšem zároveň průběžně stoupá počet pivovarů, které musejí zavřít. A nemusí jít o žádné rychlokvašky, jak dokládají třeba podniky Bravůr, Magistr nebo maličký pražský minipivovar U Dobřenských.

Roli často hraje i to, že majitelé zestárli a nenašli nikoho, kdo by po nich řemeslo převzal. Ostatně i o tom v rozhovoru mluví Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů. Nicméně dostali jsme se i k tématu, jestli je na trhu skutečně málo sládků a jestli ke své práci vůbec potřebují školy.

Zajímavostí posledních měsíců je i fakt, že se konečně podařilo prolomit bariéru mezi průmyslovými výrobci a minipivovary. Nejdál zatím došel Budějovický Budvar. Národní pivovar loni začal tím, že si vybral několik podniků, jejichž speciály pouští na své pípy. Další krok spolupráce představuje logistická a obchodní pomoc s exportem jejich piv na zahraniční trhy.

Spolupráci má v Budějovickém Budvaru na starost jeho obchodní sládek Aleš Dvořák, který je s minipivovary v denním kontaktu. Proto jsme rozhovoru s ním v publikaci Top české pivo 2019 věnovali dvě stránky.

I když je speciál zaměřený především na malé lokální výrobce, vyhnout jsme se nemohli ani dalším průmyslovým pivovarům. Některým z nich se totiž loni podařilo prolomit dlouhodobý trend a v restauracích vyčepovali o něco víc piva než v minulosti. Takže pokud chcete mít aktuální přehled o českém (mini)pivovarském trhu, magazín Top české pivo 2019 je ideálním pomocníkem.

Top české pivo 2019 – Průvodce po českých minipivovarech
Autor: Ondřej Stratilík
Vychází jako samostatně neprodejná příloha týdeníku Euro v pondělí 20. května 2019
Uvnitř najdete:
> recenze 86 minipivovarů z Čech, Moravy a Slezska
> abecední seznam všech funkčních kamenných minipivovarů i s adresou
> rozhovory o pivní scéně a jejím vývoji
> aktuální ekonomická dataVíce na: https://www.euro.cz/byznys/vychazi-obsahly-pruvodce-po-minipivovarech-zdarma-k-tydeniku-euro-1451824#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

Zdroj: https://www.euro.cz/

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!