Kiwi, ořechové i červené. Pivní košt v Břeclavi si užili nejen fajnšmekři

Má chuť do vanilky, překvapilo jednoho z pivařů ořechové pivo. Silně chmelená, s výraznou hořkostí, ale i ovocná nebo s kořenitým nádechem. Břeclavský pivní košt nabídl příznivcům pěnivého moku na pět desítek chutí. Podle organizátorů akce si v pátek a sobotu do Renahall v bývalém cukrovaru našlo cestu dohromady asi tisíc návštěvníků.


pivovari-pivovary-novinky-pivni-kost-breclav-2019-02

Vedle klasických ležáků a svrchně kvašených piv lidé zkusili i netradiční vzorky. Třeba devítistupňové kyselejší pivo s příchutí kiwi a zeleného čaje, šestnáctistupňové s výrazným aroma díky australskému chmelu nebo zemitý speciál v barvě s červenými odlesky.

Mezi jedenácti minipivovary nechyběli zástupci Břeclavska. Domácí Frankies měl na čepu i novinku Giga IPA. „Košt je super. Lidé mohou na jednom místě ochutnat spoustu piv. Nás už místní znají. Vědí, že rádi experimentujeme,“ řekl majitel břeclavského minipivovaru Štěpán Přikryl.

pivovari-pivovary-novinky-pivni-kost-breclav-2019-03

Z regionu se představily také minipivovary Na Vyhlídce z Moravské Nové Vsi a dolnobojanovický Mazák. Velký zájem návštěvníků některé zástupce pivovarů překvapil a před druhým dnem museli zajet pro další zásoby.

Druhý ročník Břeclavského pivního koštu uspořádalo Městské muzeum a galerie Břeclav. „Jsem rád, že košt nalákal tolik návštěvníků. Mám radost i z toho, že jsme zase vdechli život zajímavému prostoru Renahall, který může při podobných akcích ožít i v budoucnu,“ uvedl za organizátory radní města Petr Vlasák.

pivovari-pivovary-novinky-pivni-kost-breclav-2019-05

Po oba dny k večerní zábavě přispěly dvě kapely – nejprve slovenská bluesová kapela ZVA 12-28 a cimbálová muzika Podluží, v sobotu brněnští Band of Heysek a domácí The Teachers.

Zdroj: https://breclavsky.denik.cz/ | Autor: Přemysl Spěvák |  Foto: David Korda

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!