Nejúspěšnější pivovar v soutěži České pivo 2018 je Litovel

Dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili si z Prahy odváží litovelští pivovarníci z nejprestižnější anonymní degustace ČESKÉ PIVO 2018. Zlatem byl korunován ležák Litovel Premium a výčepní Moravan. Stříbrem pak Litovel Premium Dark.


pivovari-pivovary-pivo-pivovar-litovel-njlepsi-soutez-ceske-pivo-2018

Pivovar Litovel se tak stal nejúspěšnějším v celé soutěži, jež je každoročně pořádána Českým svazem pivovarů a sladoven a Výzkumným ústavem pivovarsko-sladařským.

„Těší nás, že se nám v roce, kdy Pivovar Litovel slaví 125 let od svého slavnostního otevření, podařilo získat první místo v kategorii světlých ležáků. Litovel Premium patří k našim nejúspěšnějším pivům, které pravidelně oceňují odborníci na degustačních soutěžích u nás a v zahraničí. Vyrábíme jej tradičními postupy z ječmenů pěstovaných na úrodné Hané, tršických chmelů a pramenité vody z Litovelského Pomoraví,“ komentuje úspěch Lumír

Soutěž každoročně pořádá Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarsko-sladařským. Jednotlivé vzorky piva pečlivě zkoumá odborná komise, složená z pivovarníků, pedagogů i odborníků z Chmelařského institutu, maximální objektivitu zaručuje hodnocení ve dvou kolech za dohledu notáře.

„České pivo je našim národním klenotem, kterému je potřeba věnovat náležitou péči. I z toho důvodu jsem ráda, že soutěž je nastavena přísně. Vítězství v jednotlivých kategoriích je důležitým vzkazem nejen pro odborníky, ale i konzumenty,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven.

Za posledních 10 let se jedná již dvacáté deváté ocenění pro Pivovar Litovel, což je důkazem dlouhotrvající kvality piva. Kromě soutěže České pivo se pivovarníkům letos dařilo i naklání International Beer Challenge v Londýně, odkud si přivezli zlato pro Litovel Premium Dark a bronz pro Litovel Premium. „Přebíráte-li ocenění jednou, je to

Kvalita je potvrzená až po opakovaných vítězstvích. Úplným dokladem té nejvyšší kvality pak je, když vítězí piva jednoho pivovaru v různých kategoriích. Napříč pivy výčepními, ležáky, ale i tmavými pivy, stejně tak speciály, pokud se tyto kategorie v dané soutěži degustují,“ říká emeritní sládek Pivovaru Litovel Miroslav Koutek a dodává:

„Když jsem přebíral před 27 lety v roce 1991 u příležitosti pivovarsko-sladařských dnů v Bánské Bystrici broušenou vázu za první místo v soutěži, vůbec jsem netušil, že náš pivovar bude v porevolučním období takto úspěšný. Vždyť konkurence je tak obrovská. Jsem přímo nadšen těmito úspěchy, za kterými stojí poctivá mnohaletá práce celého kolektivu pivovarníků z Litovle.“

Zdroj: https://sdeleni.idnes.cz/ | Foto zdroj: https://www.litovel.cz/cs/

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!