Pivovar Bernard opět podpořil minipivovary

Bezmála padesát minipivovarů využilo nabídku Rodinného pivovaru Bernard a před sezonou si do Humpolce přijelo pro pivovarské kvasnice zdarma. Celkem jich pivovar vydal 1 300 litrů. Další pomoc bylo možné využít v Sladovně Bernard v Rajhradě, kde si minipivovary vyzvedly zdarma půl tuny kvalitního sladu.


Základní suroviny pro výrobu piva nabídl Bernard minipivovarům v situaci, kdy řada z nich v důsledku opatření proti šíření koronaviru zůstala bez příjmů. „Zároveň bylo nutné se začít připravovat na blížící se letní sezónu. To v době plné změn a nejasných vyhlídek nebylo snadné. Máme společnou naději, že se v létě podaří zmírnit dopady pandemie,“ vyslovil se spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

Stanislav Bernard v roce 1995 prosadil diferencovanou spotřební daň, která způsobila mino jiné boom minipivovarů. Ten v posledních letech vrcholil – nyní jich je v ČR více než pět stovek.
Rodinný pivovar Bernard pomohl minipivovarům už v roce 2011 v situaci, když jim jeden z největších pivovarů přestal dodávat kvasnice. „Dnes jsme partnery pětiny minipivovarů v ČR a několika v zahraničí. Jsme pyšní, když vidíme úspěchy minipivovarů, které vaří pivo z našeho sladu nebo s našimi kvasnicemi,“ dodává vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.

Velikostí produkce patří Rodinný pivovar Bernard mezi střední pivovary, dál se ale řadí mezi malé craft pivovary. „Trvale usilujeme o to vařit pivo nejvyšší možné kvality a poskytovat kvalitní služby. S láskou vyrábíme nepasterovaná, nefiltrovaná a kvasnicová piva tradičním způsobem, máme vyšší než garantovanou stupňovitost piva, kterou vždy zřetelně uvádíme,“ říká Josef Vávra.

pivovari-pivovary-novinky-rodinny-pivovar-bernard-pomuze-restartovat-minipivovary

Zdroj: https://vysocina-news.cz/ | Autor: RADEK TULIS

Nejlepší čas strávený se sklenkou piva je samozřejmě - české online casino

Strávit čas s přáteli hraním vzrušující hry!